Vantaalla muutoksia päiväkotien toiminnassa poikkeustilan aikana

Osa Vantaan kaupungin päiväkodeista suljetaan 6.4.2020 alkaen toistaiseksi vähäisen lapsimäärän vuoksi. Poikkeustilan aikana suositellaan vahvasti lasten hoitamista kotona, jos tähän on mahdollisuus.

Vantaan varhaiskasvatuksessa olevien lasten määrä on vähentynyt, ja tästä johtuen varhaiskasvatuksessa siirrytään toimipisteiden yhdistämiseen. Yhteiskunnan voimavarojen kannalta on tarkoituksenmukaista tiivistää avoinna olevien päiväkotien määrää maltillisesti. Näin voidaan myös varmistaa työvoiman riittävyys yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisillä aloilla, kuten sosiaali- ja terveystoimessa.

6.4.2020 alkaen suljetaan toistaiseksi yhteensä 25 päiväkotia. Toiminnassa pysyy edelleen 96 päiväkotia.

Toistaiseksi suljetaan seuraavat päiväkodit:

Pohjoinen palveluyksikkö (8 päiväkotia): Tarhapuiston päiväkoti, Sauvatien päiväkoti, Eppilän päiväkoti, Kustaantien päiväkoti, Minkkipuiston päiväkoti, Koskimyllyn päiväkoti, Rautpihan päiväkoti, Tähdenlennon päiväkoti

Kaakkoinen palveluyksikkö (9 päiväkotia): Heporinteen päiväkoti, Keihäspuiston päiväkoti, Hakunilanrinteen päiväkoti, Kuusikon päiväkoti, Latukujan päiväkoti, Tiedonjyvän päiväkoti, Aisakellon päiväkoti, Krassitien päiväkoti, Linnoituskujan päiväkoti

Keskinen palveluyksikkö (6 päiväkotia): Illenpihan päiväkoti, Pakkalan päiväkoti, Laajavuoren päiväkoti, Kukkopillin päiväkoti, Lintukallion päiväkoti, Kukinpolun päiväkoti

Läntinen palveluyksikkö (2 päiväkotia): Ojahaan päiväkoti, Variston päiväkoti

Tartuntariskit minimoidaan toimipisteiden yhdistämisessä

Toimipisteiden yhdistymisen toteuttamisessa minimoidaan tartuntariskit. Päiväkotien lapsiryhmät pidetään mahdollisimman pieninä ja päivittäinen toiminta toteutetaan pienryhmätoimintana. Lapsiryhmät pysyvät ennallaan, kun päiväkoteja yhdistetään. Myöskään henkilöstö ei vaihdu.

Pyrimme turvaamaan varhaiskasvatuksen toteutumisen mahdollisimman hyvin niille lapsille, joiden huoltajien ei ole mahdollista hoitaa lastaan kotona.

Huoltajia on informoitu tilanteesta ja huoltajille on lähetetty tiedotteet seuraavilla kielillä: suomi, ruotsi, englanti, albania, arabia, somali, viro sekä venäjä. Pahoittelemme järjestelyistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Julkaistu: 2.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter