Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen palaaminen 14.5.2020 lukien riskiryhmien näkökulmasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan vaikea koronavirustauti on erittäin harvinainen lapsilla, eikä sen riski ole lisääntynyt terveillä eikä niillä lapsilla ja nuorilla, joiden perussairaus on hoito-tasapainossa. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille.

Varhaiskasvatus:

Huoltaja päättää lapsen osallistumisesta varhaiskasvatukseen 14.5.2020 lukien.

Jos lapsi tai hänen perheenjäsenensä kuuluu riskiryhmään, huoltaja voi tarvittaessa arvioida yhdessä hoitavan lääkärin kanssa lapsen palaamista varhaiskasvatukseen. Lääkärintodistusta ei tarvitse toimittaa varhaiskasvatukseen. Huoltaja ilmoittaa varhaiskasvatuspaikkaan lapsen poissaolosta.

Esiopetus:

Esiopetukseen tulee osallistua 14.5.2020 lukien, mikäli lapsi tai hänen perheenjäsenensä ei kuulu riskiryhmään.

Yliopistosairaalat yhteistyössä THL:n kanssa ovat laatineet listan niistä sairauksista, joita potevien lasten katsotaan kuuluvan koronovirustartunnan saadessaan riskiryhmään sairastua vakavaan tautimuotoon:

Jos lapsen perheessä on riskiryhmään kuuluva perheenjäsen

THL on laatinut listan sairauksista, jotka voivat lisätä aikuisilla vakavan koronavirusinfektion vaaraa.

Mikäli esiopetusikäisen lapsen perheenjäsen kuuluu riskiryhmään ja huoltaja toivoo, että lapsi ei tästä syystä osallistu lähiopetukseen, anoo huoltaja lapsen poissaolon esiopetuksesta päiväkodin johtajalta. Lääkärintodistusta ei tarvita.

Albaniaksi: Kthimi në arsimin e hershëm dhe parashkollor nga 14.5.2020 sipas këndvështrimit të grupeve më të rrezikuara
Arabiaksi: العودة إلى الدوام بالتربية المبكرة والتعليم التمهيدي اعتباراً من 2020.5.14 من زاوية رؤية المجموعات الحساسة:
Somaliksi: Dib ugu laabashada barbaarinta hore iyo waxbarashada hore laga bilaabo 14.5.2020, marka laga eego dhanka kooxda u nugul halista cudurrada
Venäjäksi: О возвращении в учреждения дошкольного воспитания и дошкольного обучения 14.05.2020 с точки зрения лиц, находящихся в группе риска
Viroksi: Lasteaeda ja eelkooli naasmine alates 14.5.2020 riskirühmade vaatekohast

Julkaistu: 13.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter