Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelta tunnustus Vantaan nuorisotyölle poikkeusoloissa

Nuorisotyö jalkautuu

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kiitti eilen videoyhteydellä Vantaan kaupungin nuorisotyöntekijä Juha Huopaista osana valtioneuvoston Suomi toimii -viestintähanketta. Ministeri nosti esiin kiitoksessaan Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden koronavirus-poikkeustilan aikana jakamat toimintamallit ja käytännöt. Nuorisotyön asiat ovat opetus- ja kulttuuriministeriössä ministeri Kososen vastuulla.

- Olemme täällä ministeriössä saaneet paljon apua teidän toimintatavoista. Myös muualle Suomeen on niitä pystytty levittämään. Olette toimineet hyvänä esimerkkinä tällä alalla, kertoo ministeri Kosonen videolla.

Nuorisotyöntekijä Juha Huopainen on toiminut poikkeusolojen aikana pääasiallisesti jalkautuvan nuorisotyön tehtävissä. Vaikka työ on ollut ajoittain raskasta, nuorisotyöntekijät ovat kokeneet vahvaa merkityksellisyyden tunnetta työssään.
- Haluan vielä omasta puolestani esittää suuret kiitokset koko meidän nuorisopalvelun porukalle, joka on venynyt poikkeusolojen aikana uskomattomalla tavalla vantaalaisten nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi, kiittelee nuorisopalveluiden johtaja Hannu Rusama.

Vantaan nuorisopalvelut ovat toteuttaneet poikkeustilan aikana erityisesti jalkautuvaa nuorisotyötä, mutta myös digitaalisen nuorisotyön kehittämiseen on panostettu.
- Olemme halunneet jakaa mahdollisimman avoimesti eri kunnille ja muille viranomaisille tietoa meidän jalkautuvan työn toimintamallista. On todella arvokasta, että ministeri huomioi kovan työn, jonka olemme tehneet, kertoo alueellisen nuorisotyön päällikkö Pekka Mäkelä.

Valtioneuvoston Suomi toimii -viestintähankkeen tavoitteena on vahvistaa luottamusta kansalaisten oman elämän hallintaan, instituutioihin ja yhteisöihin sekä nopeuttaa koronakriisistä palautumista. Hankkeen tunnisteiden #Suomitoimii ja #kiitos avulla kuka tahansa voi kiittää kiitoksen arvoisista teoista toista henkilöä.

Julkaistu: 29.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter