Vantaa kehittää hyvinvointimentorointia Amispeli-sovelluksen avulla: pilottiryhmään haetaan nuoria miehiä

Nuori skeittiparkilla. Kuvaaja: Anni Haaparanta

Amispeli-hyvinvointisovelluksessa tehdään ja keksitään tehtäviä. Käytön tukena tavataan myös henkilökohtaisesti mentoria, joka auttaa elintapojen parantamisessa. Kokeiluryhmiin haetaan nyt osallistujia, jotka kaipaavat tukea elämäntapojensa muuttamiseksi. Kokeilu on ensimmäinen laatuaan Vantaalla.

Vantaalaiset ammattikoulussa opiskelevat tai työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella olevat noin 17-19-vuotiaat nuoret miehet voivat nyt ilmoittautua Amispeli-sovelluksen kokeiluun, jossa pelillisesti tehtäviä ratkomalla ja niitä itse keksimällä tutustutaan uusiin aktiviteetteihin ja harrastuksiin.

Osallistuja saa käyttöönsä maksutta noin 12 kuukaudeksi henkilökohtaisen hyvinvointimentorin ja –sovelluksen.

Asiakkaalle mentoroinnilla pyritään tarjoamaan riittävää tukea mahdollisimman kestävään elämäntapamuutokseen. Kokeiluun osallistuvat tapaavat mentoria kasvokkain ja voivat ottaa yhteyttä myös sovelluksen kautta matalalla kynnyksellä. Sovellus myös tutustuttaa Vantaan aktiviteetteihin.

Nuorten miesten toivotaan osallistuvan pelin suunnitteluun ja kerryttävän kokemuksia erilaisten tehtävien avulla. Amispelin pelaajat ovat osa tiimiä, joka jakaa kokemuksia keskenään.

- Kokeilussa halutaan osallistaa heitä suunnitteluun ja löytämään uusia juttuja, kokeilemaan asioita, jonka kautta voi löytyä heille itselleen mielenkiintoista uutta tekemistä, kertoo projektiasiantuntija Marianna Suonpää.

Toistaiseksi kokeilu ei ole avoin aivan kaikille vantaalaisille, vaan siihen toivotaan ammattikoulussa opiskelevia tai työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella olevia nuoria miehiä, jotka kaipaavat tietoa ja tukea elintapoihin.

Osallistujia on jo saatu terveyspalvelujen kautta, mutta kokeiluryhmässä on vielä tilaa.

Kokeilu aloitetaan 50 henkilöllä. Mukaan voi ilmoittautua mentori Inka Mannojalle. Ilmoittautuminen päättyy 30.6.2020. Yhteystiedot: inka.mannoja@vantaa.fi, 040 190 7136.

Kokeilu on osa Vantaan kaupungin ”Hyvinvointityön tavoitteista toimintaan”-hanketta, joka aloitettiin vuonna 2019. Hankkeessa kehitetään uutta elintapaohjausmallia Vantaalla. Lisätietoa hankkeesta antaa Marianna Suonpää, marianna.suonpaa@vantaa.fi.

Julkaistu: 29.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter