Vantaalla ravintoloiden terassien laajennusluvat kevennetyllä menettelyllä

Jotta ravintolatoimintaa voisi Vantaallakin harjoittaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi riittävin turvavälein, kaupunki tarjoaa ravintoloiden terassilaajennusten hakemiselle kevennettyä lupamenettelyä ja maksuhuojennuksia ajalla 1.6.-15.9.

Nykyisiä terasseja katualueilla ja -aukioilla saa laajentaa korkeintaan 10 pöydän verran ilman laajennusluvan hakemista kaupungilta, kunhan terassirakenteet eivät haittaa turvallisuutta tai esteettömyyttä ja ovat keveitä ja purettavissa talvikaudeksi. Myöskään erillistä rakennuslupaa eikä ilmoitusta Vantaan ympäristökeskukselle tässä tapauksessa tarvita.

Yli 10 pöydän suuruisissa laajennuksissa asioidaan Vantaan kaupungin kanssa sähköisen Lupapisteen kautta, josta terassin sijoittamispäätös etenee myös Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle ja Aluehallintovirastolle. Terassin sijoittamispäätöksestä peritään ainoastaan käsittelymaksu 60 euroa alle 100 asiakaspaikan lisäyksen osalta, mutta 100 asiakaspaikan lisäyksen ylittävältä osalta peritään kesäkauden ajalta vuokraa 25 euroa/m2.

Kokonaan uusien terassialueiden toteuttamisen osalta katualueilla ja -aukioilla, harkinnanvaraisesti puistoissa ja kaupungin rakentamattomilla tonteilla menetellään muuten samoin kuin yli 10 pöydän suuruisissa terassilaajennuksissa, mutta kokonaan uusi terassi vaatii myös elintarvikehuoneistoilmoituksen Vantaan ympäristöterveydenhuollolle. Sen käsittelymaksu on 120 euroa.

Tikkurilanaukion torin, Peltolantorin ja Myyrmäen Paalutorin osalta terassinhakija asioi Vantaan torikauppiasyhdistyksen kanssa, jolla on kaupungin kanssa sopimus toritoiminnan järjestämisestä. Myös torialueelle perustettava uusi terassi vaatii edellä mainitun 120 euroa kustantavan elintarvikehuoneistoilmoituksen tekemisen ympäristöterveydenhuollolle.

Anniskelulupa tulee jokaisen ravintoloitsijan hakea kaikissa tapauksissa jokakesäiseen tapaan Aluehallintovirastolta.

Normaalikesänä Vantaa perii katualueille ja -aukioille sijoittuvista terasseista vuokraa kausikohtaisen toiminnan osalta (15.4.-15.9.) 25,00-50,00 euroa/m2 ja lyhytaikaisen toiminnan osalta 100 euroa/vrk.

Julkaistu: 2.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter