Vapaa-ajan lautakunnan käsittelyssä merkittävien tapahtumien markkinointitukihakemuksia

Myyrmäen yleisurheilukenttä

Vapaa-ajan lautakunta käsittelee kokouksessaan 9.6. merkittävien tapahtumien kaupunkimarkkinointitukihakemuksia. Lautakunnan listalla ovat myös kulttuuripalkinnon kriteerien laventaminen ja liikunnan palvelualueen lausunto yleiskaavasta.

Vapaa-ajan lautakunnalle esitetään, että Iskelmä Myyrmäki Food & Wine Festivaalille ja James Blunt -konsertille myönnetty kaupunkimarkkinointituki voitaisiin siirtää käytettäväksi vuonna 2021. Tämä tarkoittaa, että Blunt nähtäisiin tämän vuoden sijaan Vantaalla kesällä 2021. Tuen käyttäimisen siirtoa hakee Loud’n Live Promotions Oy Ltd.

Toinen lautakunnalle esitettävä kaupunkimarkkinointitukihakemus kohdistuu Kaamospelit-festivaaliviikkoon 7.-15.11.2020. Kaamospelit-kansanmusiikkiviikko täyttää tänä vuonna 30-vuotta. Tukea tapahtumalle on hakenut Kaamospelit-yhdistys ry.

Suurten kulttuuritapahtumien ja festivaalien kaupunkimarkkinointitukea myönnetään Vantaalla järjestettäviin tapahtumiin. Tuki on tarkoitettu suuren kulttuuritapahtuman tai festivaalin yhteydessä tapahtuvaan Vantaan kaupungin näkyvyyden vahvistamiseen ja markkinointiin.

Liikunnan suurista tapahtumista lautakunnalle esitetään Vantaan markkinointituen myöntämistä 10 000 € Vantaan Salamat ry:lle heittolajien teemakilpailun järjestämiseksi 27.6.2020 ja 5 000 € varaus palkintorahoiksi. Kyseessä on Kultainen keihäs -niminen heittolajien kilpailu, joka järjestetään Myyrmäen urheilukentällä.

Kulttuuripalkinnon kriteeristä väljempi - yleiskaavaan lausunto liikunnan näkökulmasta

Vantaan kulttuuripalkinnon myöntämisperiaatteiden ohjeistukseen esitetään muutosta lautakunnalle. Nykyinen ohjeistus jättää pois mahdollisuuden palkita ansioituneita kaiken ikäisiä taiteilijoita. Vantaalla on kuitenkin useita ansioituneita taiteilijoita, jotka eivät täytä nuoren taiteilijan ikäkriteeriä. Siksi lautakunnalle esitetään ohjeistuksen muuttamista.

Liikunnan palvelualue on laatinut oman lausuntonsa Vantaan yleiskaavasta. Lausunto kiinnittää huomiota vapaa-ajan palveluiden saavutettavuuteen erityisesti liikuntamahdollisuuksien näkökulmasta. Lausunnossa pyydetään muun muassa tarkennuksia yleiskaavaan lisättyyn vapaa-aika, virkistys- ja liikunta-alueiden teemakarttaan.

Lausunto ottaa kantaa myös yksityiskohtaisella tasolla eri kaavamerkintöihin yleiskaavassa eri puolilla Vantaata. Luonnonsuojelualueiden lisäämisen osalta lausunnossa esitetään huoli siitä, että myös tulevaisuudessa olisi mahdollisuus liikkua alueiden poluilla ja reiteillä. Koko lausunto on nähtävillä kokouksen esityslistalla.

Lautakunnalle esitettävät avustukset

Paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustukset

  • Tikkurilan ja Aviapoliksen Vihreät ry 945 euroa
  • Toimiva Koivukylä – Toimari ry 834 euroa,

Kohdeavustukset lasten ja nuorten toimintaan

  • Korson Nuoret Kotkat ry (1000 €) Kukonnotkossa järjestettävän perheleirin kustannuksiin
  • Vantaan Venäläinen Klubi ry (4 000 €) Tuusulassa järjestettävän leirin kustannuksiin
  • Partiolippukunta Tavastit ry (800 €) Karkkulassa järjestettävän leirin kustannuksiin
  • Sahan -Seura ry (9 500 €) kahden Tuusulassa järjestettävän nuorten leirin ja kahden Lahdessa ja yhden Nurmijärvellä järjestettävän perheleirin kustannuksiin
  • Tusmo ry (21 000 €) Länsi-Vantaalla järjestettävän jalkautuvan työn, tyttöjen ja poikien pienryhmätoiminnan sekä päiväleiritoiminnan kuluihin
  • Sahan-Seura ry (10 000 €) lasten ja varhaisnuorten päiväleiritoiminnan ja nuorten iltojen kuluihin
  • Maakulta ry (10 000 €) toimintaan, jonka tavoitteena on parantaa nuorten elämää, hyvinvointia ja viihtyvyyttä kesän aikana
Julkaistu: 5.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter