Päiväkodin happihyppelyillä jaksamista korona-arkeen

Happihyppely päiväkodissa, lapsi kerännyt kukkia, siilibingo ulkona

"Superkiitos! Lapsi sai happihyppelystä vaihtelua korona-arkeen ja äiti sai hetken hengähdystauon. Hieno idea ja toteutus. Äiti ja tytär kiittää.️"

Ristipuron päiväkodissa keväällä järjestetyn happihyppypalvelun tarkoituksena oli tukea perheiden jaksamista ja hyvinvointia korona-arjessa sekä antaa vanhemmille etätyöntekorauha hakemalla lapset kotiovelta ulkoilemaan puoleksitoista tunniksi päiväkodin työntekijän kanssa. Nopealla aikataululla ideoitu ja toteutettu happihyppelypalvelu onnistui päiväkodin henkilökunnan yhteispelillä ja vahvuuksia hyödyntämällä.

Kolmen viikon ajan toiminut happihyppypalvelu sai kovasti kiitosta vanhemmilta. ”Mukava kokemus lapselle. Muulle perheelle se toi rauhaa keskittyä työkokouksiin etänä ja sisaruksille keskittymisrauhan koulutehtäviin. Tämä toi valoa ja vaihtelua koronaeristysarkeemme”, yksi vanhemmista kiittää päiväkotia järjestämästään ulkoiluavusta. Alkaneesta palvelusta perheet saivat tiedon ryhmien omien Facebook sivustojen kautta, jonka jälkeen varauslistat täyttyivätkin hurjalla vauhdilla.

Happihypylle lähdettiin 1-2 henkilökunnan voimin riippuen siitä montako lasta perheestä oli lähdössä mukaan ulkoiluun. Ennen varattua ulkoiluaikaa perheille ilmoitimme tekstiviestillä, kuka lasten kanssa oli tulossa ulkoilemaan. Lapset haettiin kotiovelta sovittuun aikaan ja perheiltä kyseltiin pikaisesti kuulumiset. Ulkoilu painottui pääasiassa metsään, mutta leikimme myös luvan saaneina puistoissa sekä teimme kävelyretkiä.

Lapsille ulkoilu oli mieluisaa ja tapaamisia odotettiin innolla. Heistä oli mukavaa tavata päiväkodista tuttu aikuinen ja touhuta tämän kanssa yhdessä. Vanhemmille tämä oli positiivinen kokemus, helpotus etätyöpäivään sekä pieni hengenveto haastavan arjen keskellä. Kiitokselta ei vältytty yhdenkään perheen kohdalla.Työntekijöiden näkökulmasta happihyppely oli mieleenpainuva jo pelkästään säiden puolesta. Taivaalta saattoi yhden keikan aikana sataa vettä, räntää ja rakeita. Onneksi aurinkoisiakin päiviä mahtui muutama mukaan. Positiivista ja palkitsevaa työntekijän kannalta oli perheiden kiitollisuus siitä, että heidän hyvinvoinnistaan ja tarpeistaan oltiin kiinnostuneita poikkeustilankin keskellä.

Happihyppelypalvelu järjestettiin tukemaan perheiden arkea ja hyvinvointia, ja siinä päiväkodin työntekijät onnistuivat erinomaisesti. Happihyppelyt kasvattivat ja lähensivät päiväkotilaisia yhdessä tekemisen kautta. Keskellä uutta ja erilaista arkea happihyppelyn tuoma tsemppihenki oli tervetullutta perheille ja työntekijöille.

Teksti: Sari Helmi

Julkaistu: 9.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter