Pyöräilyviikko kannustaa polkemaan ympäri vuoden

Pyöräilyviikko järjestetään Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla 5.–13.9. Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät ja pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Tänä vuonna Pyöräilyviikolla nostetaan esille viime vuosina tehtyjä pyöräliikenneinfran parannuksia sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämistä helpottavia ratkaisuja. Pyöräilyviikon osallistujat saavat myös hyödyllisiä vinkkejä talvipyöräilyyn valmistautumiseen sekä ohjeita uuden tieliikennelain tiimoilta. Mukana ohjelmassa on myös karnevaali-ilottelua, jotta tunnelma ei mene liian vakavaksi.

Viikon aikana järjestetään mm. pop-up -tapahtuma Tikkurilassa (linkki Facebook-tapahtumaan) keskiviikkona 9.9. klo 14-18. Tapahtumassa voit kuvauttaa itsesi pyöräsi kanssa liikkuvassa valokuvaamossa ja poimia mukaasi vinkkejä talvipyöräilykauteen valmistautumisesta. Lisäksi voit koeajaa Vantaan kaupunkipyörän ja tutustua Vantaan pyöräilyä edistäviin ratkaisuihin infrasuunnistuksen merkeissä. Tapahtumassa myös julkistetaan Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2020.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) ry. Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupunkien sekä HSL:n ja muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset. Pääteemana tänä vuonna korostuu pyöräilyn tuottama ilo ja henkinen hyvinvointi.
Lue lisää Pyöräilyviikosta ja viikon tapahtumista.

Julkaistu: 18.8.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter