Koivutorin uutta ilmettä suunnitellaan asukkaiden kanssa 26.8.

Ihmisiä Koivutorilla.

Koivutorin kunnostusta suunnitellaan Koivutorilla yhdessä asukkaiden kanssa 26.8. klo 14 –18.

Tilaisuudessa kartoitetaan asukkaiden toiveita siitä, kuinka aukiota elävöitetään ja millaisia toimintoja sinne pitäisi sijoittaa. Paikalla on katu- ja puistosuunnittelun asiantuntijoita sekä torin ilmeen taiteellisesta osuudesta vastaava työryhmä.

-Odotamme, että saamme alueen asukkailta ajatuksia siihen, millainen kokonaisuus torialueesta muotoillaan. Asukkaiden tarpeiden ja toiveiden huomioiminen on meille erittäin tärkeää, jotta tori tulee palvelemaan käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo projektisuunnittelija Seija Tulonen.

Torin uuteen ilmeeseen ja toiminnallisuuksiin on mahdollista vaikuttaa myös vastaamalla Koivutorin kunnostamiseen liittyvään kyselyyn 30.8. mennessä.

Lisää taidetta ja hyvää tunnelmaa

Koivukylän aseman tuntumassa sijaitsevalle Koivutorille tuodaan uutta ilmettä ja tunnelmaa taiteen ja valaistuksen keinoin. Tavoitteena on tehdä Koivutorista viihtyisä ympäristö, jossa on mukava viettää aikaa. Kunnostuksessa korjataan myös torin laatoitusta sekä uusitaan huonokuntoiset portaat.

Torin muutoksia toteutetaan mahdollisuuksien mukaan loppuvuoden aikana, mutta pääosin torin kunnostustyöt tehdään vuonna 2021. Torin kunnostaminen on väliaikainen toimenpide noin 10 vuodeksi, sillä käynnissä on myös Koivukylän keskustan kaavarunkotyö, jossa tarkastellaan alueen kehittymistä laajemmin. Koivutorin kunnostus toteutetaan osana myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa.

Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikko ja valaistussuunnittelija Ari Tiilikainen ovat torin ilmeen taiteellisesta osuudesta vastaavassa työryhmässä. Heidän yhteistyönsä tuloksena ovat aikaisemmin valmistuneet ’Sulka ja tähdet’ ja ’Varpusen sanoja’ -teoskokonaisuudet Rautkallionkadun varrelle. Teokset ovat osa Lentävät kaupunkilaiset - julkisen taiteen konseptia ja ne kuuluvat taidemuseo Artsin kokoelmaan.

Tapahtumassa huomioidaan koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja kulloinkin voimassa olevat kaupungin ja valtion ohjeistukset.

Kuva: Pekka Turtiainen

Julkaistu: 21.8.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter