Valotaidefestivaali Reflektor Korso valaisee Ankkapuiston 24.-27.9.

Nelipäiväiseksi laajennettu valotaidefestivaali Reflektor Korso järjestetään 24.-27.9. Ankkapuistossa ja Lumosalissa.

Festivaaliin on valikoitu alan kärkeen kuuluvia kotimaisia ja kansainvälisiä valo- ja videotaiteen tekijöitä. Ankkapuistoon ja puiston läheisyyteen rakennetaan valotaidefestivaalille uudistunut reitti, joka muuttaa tutut ulkoilumaisemat syksyn pimeyden ja valoteoksien taianomaiseksi vuoropuheluksi. Tänä vuonna festivaali viedään myös Lumosaliin , jossa voi kokea valotaide-elämyksiä perjantaista sunnuntaihin.

“Viimevuotisen onnistuneen tapahtuman ja Vantaan kaupungin kanssa jatkuvan yhteistyön myötä, on hienoa palata Korsoon urbaanin ja luonnon rajamaille. Ankkapuiston lampien ja metsän läpi kulkeva tunnelmallinen valotaidereitti saa rinnalleen Lumosalin sisätilat mikä monipuolistaa tarjontaa entisestään. Molempia ympäristöjä rytmittää tarkoin valittu sisältö ja odotankin innolla, että tapahtumakävijät pääsevät kokemaan tapahtuman aiempaa laajemmin”, toteaa Reflektor-kuraattori Lari Suominen.

Reflektor Korso –valotaidefestivaali on saanut alkunsa suomalaistanskalaisesta yhteistyöstä. Tapahtuma on alun perin lähtöisin Tanskan Kööpenhaminasta, jossa Reflektor Copenhagen järjestettiin vuosina 2016–2017. Reflektor Korso järjestettiin ensimmäisen kerran 2019.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestelyissä huomioidaan koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatetaan kulloinkin voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.

Festivaalin aukioloajat

Ankkapuiston reitti: to 24. – su 27.9. klo 18:00 – 23:00

Lumosali (Urpiaisentie 14): pe 25.9. – su 27.9. klo 12:00 – 23:00

Taiteilijat

Reitti: László Bordos (HUN), Pink Twins, Ainu Palmu, Riku Sourama, Mikko Kunnari, Juha Lahtinen, Pia Iiramo, Sun Effects

Lumosali: Stone 63 (JPN), Shader, Alexander Salvesen

Seuraa myös:

facebook.com/reflektorfinland

Instagram.com/reflektorfinland

www.reflektor.fi

Kuva: Kerttu Penttilä

Julkaistu: 10.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter