Vapaa-ajan lautakunta myönsi avustuksia liikuntaan, lapsille ja nuorille sekä paikalliseen kansalaistoimintaan

Vapaa-ajan lautakunta päätti myöntää avustuksia eri toimijoille liikuntatoimintaan ja paikalliseen kansalaistoimintaan. Merkittävin yksittäinen avustus myönnettiin Urhea-säätiölle, joka toteuttaa vantaalaisissa yläkouluissa Urhea-valmennusta.

Urhea-säätiön yläkouluverkoston oppilaille tarjotaan koulupäivän yhteydessä fysiikka- ja lajiharjoituksia sekä koulupäivän aikana Kasva Urheilijaksi- oppisisältöjä (liikunnanopetusta ja teoriaopetusta). Harjoitukset järjestetään yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa ja harjoitukset ovat kiinteä osa yhteistyöseurojen urheilijoiden harjoitusviikkoa. Harjoitukset ovat oppilaalle maksuttomia.

Harrasteliikunnan ohjaajatukea myönnetään harkinnan mukaan vantaalaisiin kohdistuvan harrasteliikuntatoiminnan ohjaajakorvauksiin tai tapahtuman toteuttamisen henkilöstökuluihin.

Nuorisotoiminnan avustusten myöntämisperiaatteiden mukaan kohdeavustus myönnetään pääsääntöisesti vantaalaisille, vähintään edellisenä kalenterivuotena toimintansa aloittaneille varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksille sekä nuorten toimintaryhmille, joilla on oma hallinto ja kirjanpito. Avustus voidaan myöntää myös muulle yhdistykselle tai yhteisölle, joka osoittaa avustusmäärärahan käytön kohdistuvan vantaalaisiin lapsiin ja nuoriin.

Paikallisen kansalaistoiminnan avustuksilla tuetaan toimintaa, joka edistää yhteisöllisyyttä, asukkaiden keskinäistä kohtaamista, viestintää ja tiedon kulkua, eri väestöryhmien vuoropuhelua tai kaupunkiympäristön viihtyvyyden ja turvallisuuden parantumista. Avustuksella halutaan kannustaa luomaan yhteisöjä elävöittävää toimintaa eri puolilla Vantaata. Avustuksella toteutettavien hankkeiden tai tapahtumien tulee olla kaikille avoimia.

Myönnetyt avustukset

Harrasteliikunnan ohjaajatuet

  • Sahan seura ry 5 375 euroa kaikille avoimien lasten- ja nuorten liikuntakerhojen ohjaajakuluihin 10.10-27.12.2020
  • Tikkurilan palloseura ry 525 euroa kaikille avoimien 3-5 v. perhefutis ja futisleikkiskerhojen ohjaajakuluihin 15.10.-26.11.2020
  • Urhea-säätiö sr 37005 euroa Vantaan yläkoulujen Urhea-valmennuksen järjestämiseksi 25.8.2020-13.12.2020

Kohdeavustukset lasten ja nuorten toimintaan

  • Sahan-Seura ry:lle 3 600 euroa lasten ja nuorten toiminnan järjestämiseen ajalla 14.10. – 6.1.2021

Paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustukset

  • Vantaan asunnottomien tuki ry 2 000 euroa Asunnottomien yö 2020 tapahtuman järjestämiseen
  • Helsinge-Tusby Ungdomsförbund rf. 475 euroa Svenska Dagens fest-tapahtuman järjestämiseen
Julkaistu: 7.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter