Terhokodin sopimusneuvotteluissa saavutettu ratkaisu

Terho-säätiön, HUSin, Helsingin, Espoon ja Vantaan välisissä neuvotteluissa on saavutettu ratkaisu, joka turvaa Terhokodin toiminnan itsenäisenä toimijana.

Ratkaisu perustuu vuosikustannusmalliin, jossa HUS, pääkaupunkiseudun suurimmat kaupungit ja Terho-säätiö solmivat palvelusopimuksen, jolla taataan Terhokodin vuodeosastotoiminnalle riittävästi potilaita kiinteällä vuosisopimuksella.

Sopimus sisältää hinnankorotuksia ja se on voimassa kolme vuotta nyt sovituilla hinnoilla. Sopimusta on mahdollista jatkaa vielä tämän jälkeen kaksi vuotta.

Sopimuksen osapuolet ovat tyytyväisiä saavutettuun ratkaisuun. Nyt tehdyllä sopimuksella pystytään takaamaan riittävästi potilaita Terhokodin vuodeosastolle.

”Olen iloinen, että asia ratkesi kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Meillä kaikilla oli yhteisinä tavoitteina vaativan erityistason saattohoitopalveluiden turvaaminen ja Terhokodin toiminnan jatkuminen ja näissä onnistuimme”, sanoo toimialajohtaja Johanna Mattson HUSista.

”Sopimus turvaa Terhokodin toiminnan jatkuvuuden itsenäisenä toimijana tuleviksi vuosiksi. Olemme tyytyväisiä, että olemme päässeet rakentavassa hengessä yhteiseen näkemykseen Terhokodin tulevaisuudesta”, sanoo Terho-säätiön hallituksen puheenjohtaja Annikki Thodén.

Julkaistu: 5.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter