Lehtikuusen koulun Covid-19-seulonta jatkuu edelleen – tulokset eivät tällä hetkellä viittaa epidemiaan koulussa

Lehtikuusen koulun 5.‒9. luokkien COVID-19-seulonnassa otettiin viime viikolla lähes 400 näytettä. Tuloksista 1,8 % oli positiivisia. Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikön mukaan positiivisten tulosten määrä ei viittaa epidemiaan koulussa, eikä tarvetta koko koulun etäopetukseen siirtämiselle ole tässä vaiheessa.

Todetut tartunnat eivät ole samaa tartuntaketjua. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja etäopetukseen. Karanteenissa on viikon 48 ajan noin 270 Lehtikuusen koulun oppilasta.

Seulontaan päädyttiin, koska koulussa oli marraskuun alusta alkaen tullut ilmi useita COVID-19 -tartuntoja ja haluttiin poissulkea laajamittaisen kouluepidemian mahdollisuus. Aiemmat tartunnat olivat 5.-9. luokkalaisilla, ja se vaikutti seulottavien luokka-asteiden valintaan. Alimmat luokat ovat koulussa pääosin fyysisesti eri rakennuksessa kuin luokka-asteet, joilla tapauksia oli ollut. Seulonta jatkuu tällä viikolla. Tulosten valmistuttua arvioimme jälleen tilannetta ja tiedotamme uudelleen.

Koulun toiminta jatkuu normaalina niiden osalta, joita ei ole määrätty karanteeniin tai eristykseen. Koulun tiloissa ei ole tartuntariskiä.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Julkaistu: 24.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter