Variston koronanäytteenotto suljetaan marraskuun lopussa

Variston koronanäytteenottopiste palvelee maanantaihin 30.11. asti, jonka jälkeen se joudutaan sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Länsi-Vantaalle etsitään parhaillaan uutta näytteenottopistettä yhteistyössä HUSLABin kanssa.

Muut HUSin ylläpitämät koronanäytteenottopisteet Vantaalla:

  • Ala-Tikkurila (Härkävaljakontie 31)
  • Peijaksen sairaala (Sairaalakatu 1)
  • Koivukylä (Koivukylänväylä 32)

Näytteenottopaikan ja tarkan osoitteen saat ajanvarauksen yhteydessä. Näytteenottoon voi hakeutua muidenkin kuntien kuin oman asuinkuntansa alueella. HUSin koronavirustesti on maksuton.

Ajanvaraus koronatestiin

Mikäli oireesi ovat lieviä, voit varata ajan näytteenottoon itse sähköisestä Koronabotti-palvelusta. Koronabottiin on lisätty mahdollisuus varata aika myös toiselle henkilölle. Vanhempi voi varata ajan alle 16-vuotiaalle huollettavalleen.

Jos koet, että tarvitset ammattilaisen arviota, voit myös soittaa terveysasemien puhelinpalveluun numeroon 09 839 50 000 ma-pe klo 8.00–18.00 ja la-su 9.00-18.00.

Näytteenoton ajanvarauksesta tulee tekstiviesti-ilmoitus puhelimeen.

Negatiivisesta tuloksesta lähetetään 1–2 vrk kuluttua näytteenotosta tieto tekstiviestillä. Asiakkaalle soitetaan, mikäli tulos on positiivinen.

Mikäli olet jo käynyt jossain muualla koronavirustesteissä ja haluat perua näytteenottoajan, voi ajan peruuttaa tekstiviestillä numerosta 040 574 4555.

Julkaistu: 27.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter