Kivistön palvelukeskittymän sopimukset kaupunginhallituksessa

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 14.12. muun muassa Kivistön palvelukeskittymän toteuttamista. Käsittelyssä olevan esityksen mukaan maanvuokrasopimus ja kiinteistökaupan esisopimus allekirjoitetaan Lehto Tilat Oy:n kanssa niin, että sopimukset tulevat voimaan 1.2.2021.

Vantaan kaupunki on neuvotellut Kivistön palvelukeskittymän toteuttamisesta loka–marraskuussa Lehto Tilat Oy:n kanssa. Maanvuokrasopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen kaikista ehdoista päästiin neuvottelutulokseen 27.11.

Lisäksi Vantaan kaupunki ja Lehto Tilat Oy ovat neuvotelleet toteutussopimuksesta, jossa on sovittu muun muassa Kivistön palvelukeskittymän toteuttamiseen liittyvästä vastuunjaosta, rakentamisvelvoitteesta ja aikataulusta, kunnallistekniikan järjestämisestä sekä kaupungin käyttöön tulevista tiloista. Vantaan kaupunki ja Lehto Tilat Oy ovat päässeet neuvottelutulokseen toteutussopimuksen pääehdoista 4.12.

Jos kaupunginhallitus hyväksyy esitetyt sopimusehdot, tavoitteena on allekirjoittaa kaikki kolme sopimusta ensi tammikuun loppuun mennessä. Neuvotellun tavoiteaikataulun mukaan Kivistön palvelukeskittymä olisi valmis avattavaksi joulumyyntiin 2022. (asia 21)

Käsittelyssä myös Tikkurilan paviljonkikoulu ja Kelokuusen päiväkoti

Kaupunginhallitus tarkastelee kokouksessaan myös Tikkurilan paviljonkikoulun tarveselvitys-hankesuunnitelmaa ja tavoitehintaa. Tikkurilan urheilupuiston läheisyyteen suunniteltu, 400 oppilaalle mitoitettava paviljonkikoulu tarvitaan Jokiniemen koulun väistötilaksi. Sen jälkeen paviljonkikoulun on suunniteltu palvelevan muita Tikkurilan alueen kouluja vuoteen 2031 saakka. Koulupaviljongin vuosittainen vuokrakustannus on arviolta vajaat 1,67 miljoonaa euroa. (asia 13)

Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään Kelokuusen päiväkodin tarveselvityksen hyväksymistä. Esityksen mukaan 168-paikkainen Kelokuusen konseptipäiväkoti korvaa Variston päiväkodin ja vastaa Myyrmäen alueen lapsimäärän kasvuun. Päiväkodin rakentaminen ajoittuu vuosille 2022–2023, ja sen kustannusennuste on noin 8 miljoonaa euroa. (asia 14)

Kokouksen esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 9.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter