Tutustu Kulttuuritalo Martinuksen kevään ohjelmistoon

Petri Kumela soittaa kitaraa ja Vesa Vierikko lukee nojatuolissa.

Kulttuuritalo Martinuksen kevään ohjelmistossa on valikoima hienoja konsertteja, teatteria ja tanssia sekä valikoituja esityksiä lapsille.

Ohjelmistoon voi tulla muutoksia. Tapahtumien järjestelyissä huomioidaan koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatetaan kulloinkin voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.

Martinuksen kevään ohjelmisto Vantaan tapahtumakalenterissa.

Poimintoja kauden ohjelmistosta

Stella Polaris: IMPROMUSIKAALISHOW!

12.2.2021 STRIIMINÄ & 1.4.2021 klo 19

Stella Polariksen yhteiseen sävellajiin viritetyt improtaiturit ja -muusikot lohtivat ennenäkemättömän musikaalin ilta toisensa perään. Seremoniamestarin avustuksella yleisö pääsee vaikuttamaan musikaaliin, joka pursuilee elämänmakuisia tarinoita, hahmoja, tyylilajeja ja tarttuvia biisejä! Tule luomaan unohtumaton esitys kanssamme – vain 6000 Km Broadwaysta!

12.2. esitys toteutetaan vuorovaikutteisena streamina Keikalla.fi palvelun kautta.

Striimatuissa esityksissä käytetään yleisön osallistamiseen stream-alustan chat-ominaisuutta. Esiintyjät tekevät näyteltyjä kohtauksia yleisön ehdotuksista, kuten live-esityksissämmekin, joten vuorovaikutus pysyy vauhdikkaana ja antoisana!

Esiintymässä 12.2. näyttelijät Ushma Karnani, Sari Siikander, Elina Stirkkinen sekä muusikot Jouni Kannisto ja Hannu Risku.

Esityksen kesto 1h 45min, sis. väliajan. Ikäsuositus 13v.

Tanssiteatteri MD & Tero Saarinen Company: LOOPIT

6.3.2021 klo 19 SIIRTYY SYKSYYN

Koreografi Tero Saarisen intiimi ja hersyvää huumoria sisältävä LOOPIT pureutuu ihmisenä olemisen nurinkurisuuteen ja keskeneräisyyteen sekä taipumukseen toistaa itseään. The Tiger Lillies -yhtyeen punk- ja kabareetyylinen absurdi musiikki maustaa herkullisesti teoksen rujoa maailmaa.

Esityksessä yleisö voi valita istumapaikan joko näyttämöltä tai katsomosta. Esityksen kaksiosaisuus antaa yleisölle myös mahdollisuuden vaihtaa paikkaa väliajalla ja kokeilla uutta perspektiiviä esitykseen. Yleisöä ei osallisteta esityksessä.

Teos sai ensi-iltansa helmikuussa 2017 Tanssiteatteri MD:n 20-vuotisjuhlavuoden kantaesityksenä.

Kesto n. 1,5 h sisältäen väliajan

Petri Kumela ja Vesa Vierikko: Harmo ja minä

13.3.2021 klo 19 SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN

Jiménez – Castelnuovo-Tedesco: Harmo ja minä

Kahden ylistetyn huipputaiteilijan esitys on kitaransoiton ja kerronnan ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle.

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia”, pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäinen teos ”Platero y yo” vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys Ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta.

Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op 190”, jossa on 28 osaa. Elävissä esityksissä on tilanteesta riippuen 10-20 osaa.

Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin. Andrés Segovia levytti kymmenen teoksen osaa ilman kertojaa, koska musiikki itsenäisestikin on erittäin herkkää ja ilmaisuvoimaista. Kertojan ja kitaristin, Vierikon ja Kumelan, yhteistyönä niistä muodostuu liikuttava ja lämmin mestariteos.

Esitys kestää n. 50 minuuttia, ei väliaikaa.

Jutun kuva: Harmo ja minä, kuvaaja Mitro Härkönen

Uutista muokattu 2.2.2021: lIsätty tieto tapahtumien siirtymisestä myöhempään ajankohtaan.

Julkaistu: 27.1.2021 
(muokattu: )