COVID-19-muuntosvirusepäily Viertolan koulussa

Viertolan koulussa, Jokirannan toimipisteessä, on todettu COVID-19-infektio kahdella henkilöllä. Osa oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut tartunnalle.

Altistuneet oppilaat ja henkilökunta on kartoitettu. Karanteeniin on asetettu 41 henkilöä, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta.

Toiseen koulussa todettuun COVID-19-koronavirustapaukseen liittyy muuntovirusepäily. Koska tietoa muuntoviruksen tarttuvuudesta on vielä vähäisesti, on kontakteja määritelty altistuneeksi tavallista herkemmin. Karanteeni on määritelty heille 14 vuorokauden mittaiseksi ja myös oireettomat altistuneet tullaan testaamaan heti sekä toistamiseen ennen karanteenin päättymistä.

Koulussa ei epäillä tällä hetkellä jatkotartuntoja. Koulun toiminta voi jatkua normaalisti, eikä koulun tiloissa ole erityistä tartuntariskiä.

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, lähikontaktien vähentämisestä ja maskin käytöstä. Jos ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, tulee jäädä heti kotiin ja hakeutua testiin. Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Julkaistu: 2.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter