Etätyöpajat luovat nuorille yhteyden arkeen myös korona-aikana

Vantaan nuorten työpajat toimivat korona-aikana pääosin etäyhteyksien välityksellä. Työpajoihin pääsee normaalisti mukaan, ja työpajajakson voi aloittaa etänä. Jakson ensimmäinen tapaaminen omaohjaajan kanssa toteutetaan kuitenkin kasvokkain.

Nuorten työpajojen etävalmennus valmistaa nuorta tulevaisuuden etäopiskeluun ja -työskentelyyn, johon esimerkiksi Teams-palaverit ovat luultavasti tulleet jäädäkseen. Etävalmennukseen kuuluu muun muassa omien vahvuuksien etsimistä, itsearviointia, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä harjoituksia sekä tulevaisuuden suunnitteluun sekä ammatin valintaan ja työnhakuun liittyviä tehtäviä. Nuoret raportoivat tehtävistä esimerkiksi valokuvilla, ja lisäksi nuoren kanssa keskustellaan tehtävistä ja hän saa niistä palautetta.

Nuoret saavat etäyhteyksin opintovalmennusta, ja erityisopettajan johdolla on mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja. Myös hygieniapassikokeeseen valmistautuminen ja osallistuminen onnistuu etäaikana.

Työpajavalikoimasta löytyy pajat muun muassa kädentaito-, keittiö ja kodinkunnostusteemoilla. Esimerkiksi kodinkunnostuspajalla on katsottu remonttisarjaa ja tutustuttu edullisiin pienten tilojen sisustusremontteihin sekä valtavirrasta poikkeaviin elämäntapoihin.

Työpajayhteisöjen merkityksellisyys korostuu poikkeusaikana. Etätoiminta saa kiinnittymään arkeen ja sen aikatauluihin, mikä on tärkeää toiminnassa mukana oleville nuorille.

”Kun muut palvelut ovat rajoitetusti avoinna ja ihmisten kohtaamiset vähentyvät, työpajat ovat nuorille aikuisille tärkeä osa arkea. Epävarmuuden keskellä on hyvä, että nuorella on pysyvä kontakti omaohjaajaan ja muihin nuoriin”, toteaa nuorten työpajojen esimies Susanna Salmela.

Lisätietoja työpajoista voit kysyä nuorisoneuvojilta, jotka voivat pitää myös henkilökohtaisia pajaesittelyitä: nuorisoneuvojat@vantaa.fi ja p. 050 303 4478 tai 0400 591 626.

Julkaistu: 15.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter