Supertähtiä pursuavat sulkapallon EM-kisat Vantaalla ja Yle Areenassa

Aikuisten EM-kisat pelataan ensimmäistä kertaa sulkapallon historiassa Suomessa, kun sekajoukkueiden EM-kilpailut mitellään Vantaan Energia Areenalla 16.-20.2.2021.

Suomeen on saapunut poikkeusoloista huolimatta eurooppalaisen sulkapallon kirkkain kärki, sillä mukana olevat kahdeksan joukkuetta marssittavat kentälle ykkösketjunsa. Energia Areenalla smashaavat muun muassa maailman listan TOP 5 -pelaajat Viktor Axelsen ja Anders Antonsen Tanskasta. Viime viikonloppuna World Tourin finaaleissa kohtasi rankingin kahdeksan korkeinta nelipeliparia. Tuolloin kentällä nähtiin myös ranskalainen sekanelinpelipari Thom Gicquel ja Delphine Delrue sekä Venäjän ykköspari miesten nelipelissä Ivan Sozonov & Vladimir Ivanov, myös he ovat vahvistaneet saapuvansa Suomeen.

Suomen joukkueeseen kuuluvat nuoret sulkapallon supertähdet Nella Nyqvist ja Joakim Oldorff, jotka voittivat pronssia U19 EM-kilpailuissa viime syksynä sekä Tokion olympialaisiin tähtäävät Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Heidän lisäkseen Teguh Santoson ja Ville Långin valmentaman nälkäisen joukkueen kokoonpanossa ovat Valtteri Nieminen, Anton Kaisti, Anton Monnberg, Jesper Paul, Jenny Nyström, Iina Suutarinen, Mathilda Lindholm, Hanna Karkaus ja Nella Siilasmaa. Joukkueenjohtaja toimii Björn von Veh.

Voimassa olevista viranomaismääräyksistä johtuen suomalaisyleisö pääsee nauttimaan huippusulkapallosta vain kotisohviltaan, mutta EM-kilpailuiden kaikki ottelut nähdään suorana YLE Areenassa. Lisäksi lauantain finaalista esitetään kooste TV2:ssa lauantaina 20.2. klo 21 alkaen.

Selostajina kaikissa Suomen otteluissa sekä semifinaaleissa ja finaalissa on urheilutoimittaja Jesper Von Hertzen vaihtuvine vieraineen. Tähtivieraina ovat Vantaan kumppaniurheilijanakin sulkapalloillut Airi Mikkelä, Kari Hotakainen, Mikael Segercrantz, Sonja Pekkola, Ville Lång ja Pontus Jäntti.

Lisätietoa ja kisa-aikataulu kisojen kotisivuilla.

Julkaistu: 15.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter