PKS-koronakoordinaatioryhmä linjasi etäopetuksesta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 4.3.2021, että toisen asteen etäopetusta jatketaan alueella poikkeusoloihin liittyvien sulkutoimien ajan 28.3.2021 saakka. Yhtäjaksoinen etäopetus on jatkunut 3.12.2020 lähtien. Päätöksen etäopetuksen jatkamisesta tekevät koulutuksen järjestäjät eli kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa vahvasti myös yksityisten oppilaitosten järjestävän opetuksen toisella asteella etäopetuksena 8.-28.3.2021.

Lisäksi alueen yläkoulut siirtyvät 28.3.2021 saakka etäopetukseen maanantaina 8.3.2021. Päätöksen koulutilojen sulkemisesta on tehnyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja päätökset etäopetuksen järjestämisestä (poikkeukselliset opetusjärjestelyt) tekevät kunnat ja yksityiset perusopetuksen järjestäjät. Etäopetuspäätös koskee myös 10.-luokan oppilaita.

Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan edelleen. Suljettavia koulutiloja voi edelleen käyttää esimerkiksi erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaiden lähiopetukseen sekä muuhun välttämättömään lähiopetukseen.

Koronakoordinaatioryhmä on huolissaan viruksen leviämisestä alueellaan sekä erityisesti muuntoviruksen leviämisestä nuorempien ikäryhmien keskuudessa. Etäopetukseen siirtymisellä torjutaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan määräajan jälkeen edelleen tarvittaessa.

Koronakoordinaatioryhmän aiemmin linjaamat, pääosin maaliskuun loppuun voimassa olevat rajoitukset ja suositukset voi tarkistaa ryhmän edellisen kokouksen tiedotteesta.

PK-seudun koronakoordinaatioryhmä valmistelee paikallista päätöksentekoa

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto perustivat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 10. syyskuuta 2020. Sosiaali- ja terveysministeriön alueellista toimintamallia soveltavan ryhmän tavoitteena on vahvistaa yhteistä tilannekuvaa sekä koordinoida ja valmistella alueellisia ja paikallisia toimia.

Ylimmästä johdosta koostuva ryhmä vastaa yhteisen tilannekuvan pohjalta päätöksenteon valmistelusta ja koordinaatiosta. Päätökset tekee jokainen toimija oman toimivaltansa puitteissa. Ryhmä tiivistää pääkaupunkiseudulla koko koronakriisin ajan jatkunutta yhteistyötä. Helsingin kaupungilla on vastuu ryhmän toiminnan organisoinnista.

Lue lisää vantaa.fi/koronavirus

Julkaistu: 5.3.2021 
(muokattu: )