School Day -sovellus tarjoaa ajankohtaista tietoa oppilaiden hyvinvoinnista – sovellusta pilotoidaan kevään aikana

Vantaalaiskouluissa otetaan käyttöön vuosiluokkien 3. ja 7. oppilaiden hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen School Day -sovellus. Sovelluksen käyttöä pilotoidaan keväällä 2021 Aurinkokiven, Kytöpuiston ja Koivukylän koulussa sekä Jokiniemen koulun vammaisopetuksessa. Syksyllä 2021 sovelluksen käyttöä on tarkoitus laajentaa kaikkien vantaalaiskoulujen 3. ja 7. vuosiluokille.

Oppilaat vastaavat hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin kerran viikossa suoraan School Day -puhelinsovelluksella tai Wilman kautta. Luokanopettaja ja luokanvalvoja ohjaavat ryhmäänsä vastaamaan kyselyyn. Oppilas ja huoltaja voivat halutessaan ladata School Day -sovelluksen älypuhelimeensa. Jos ei halua ladata sovellusta, voi vastata kyselyyn Wilman kautta.

School Day -mallissa on neljä hyvinvoinnin pääteemaa: oppiminen, sosiaaliset ja emotionaaliset taidot, sosiaaliset suhteet ja hyvinvointi. Sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen teema soveltaa kansainvälistä OECD:n kehittämää rakennetta ja sisältöä.

Oppilaiden vastauksia käsitellään ryhmätasolla, eikä sovellus kokoa tietoja yksittäisen oppilaan hyvinvoinnista.

School Day tarjoaa reaaliaikaista tietoa oppilaiden hyvinvoinnista. Sovelluksen avulla opettajalle kertyy tietoa oman luokan hyvinvoinnista sekä vinkkejä hyvinvoinnin kehittämiseen. Rehtorit ja koulujen yhteisölliset hyvinvointiryhmät saavat tietoa koko koulun tilanteesta ja vertailudataa luokkien hyvinvoinnista.

- Jatkuvasti kerättävän ja ajantasaisen tiedon avulla ryhmiä ja niiden opettajia voidaan tukea entistä paremmin, kertoo aluepäällikkö Johanna Honkanen.

Luokanopettajat ja -valvojat sekä oppilashuoltohenkilöstö käsittelevät ryhmän hyvinvointitietoa yhdessä oppilaiden kanssa ja viestivät hyvinvoinnin tuesta myös huoltajille.

Julkaistu: 17.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter