Vantaan korona-ajan resurssikeskus yhdistää työn ja tekijän

Korona mullisti työnteon myös Vantaalla. Toisaalla työmäärät ovat moninkertaistuneet, toisaalla taas työtehtävät ovat saattaneet seisahtua kokonaan.

Epidemian alkaessa keväällä 2020 Vantaa käynnisti nopeasti resurssikeskuksen siirtämään vailla työtä jääneitä kaupungin työntekijöitä sisäisesti sinne, missä tarvittiin kiireen keskellä lisää tekijöitä.

− Mitään valmista mallia tällaisen tilanteen varalle ei tietenkään ollut, joten ei auttanut kuin kääriä hihat ja ryhtyä ratkomaan asioita. Toimintamalli syntyi aikaansaavalla porukalla rivakasti ja ensimmäiset resurssikeskuksen kautta siirtyneet työntekijät aloittivat uusissa tehtävissään jo viikon kuluttua siitä, kun ajatus resurssikeskuksesta oli nostettu esiin, muistelee resurssikeskuksen viiden henkilön tiimi.

Resurssikeskuksen tehtävänä oli kiireisimpinä aikoina valmistella siirtoja tiiviissä yhteistyössä työntekijöitä lähettävien ja vastaanottavien esimiesten kanssa. Esimerkiksi kevään 2020 aikana toisiin tehtäviin siirtyi reilut 340 henkilöä resurssikeskuksen kautta.

− Päivät olivat hektisiä ja uusia tilanteita tuli eteen tiuhaa tahtia, mutta vastauksia etsittiin ja löydettiin yhdessä. Uudenlainen yhteistyö avasi paljon omaa ajattelua ja tutustutti kenttään monipuolisesti. Monia asioita oppi ajattelemaan eri perspektiivistä kuin ennen. Kokemuksesta on varmasti paljon hyötyä myös resurssikeskuksen työn ulkopuolella, resurssikeskuksen porukka tiivistää.

Lisäresurssit toivat helpotusta kiireiseen aikaan

Tiemestari Tomi Ollikaisen tiimissä oli keväällä 2020 alkamassa vuoden vilkkain rupeama, kun oli aika alkaa laittaa kaupunkia kesäkuntoon talven jäljiltä. Samaan aikaan maalis-huhtikuussa oli käynnissä koronan pahin vaihe ja moni kaupungin työntekijä oli jäänyt väliaikaisesti ilman työtehtäviä, kun palveluita oli suljettu.

Katujen kunnossapidossa huomattiin, että heillä voisi olla mahdollisuus tuoda yhteen vailla tekijää olevan työ ja vailla työtä oleva tekijä. Kaupungin resurssikeskuksen kautta katujen kunnossapitoon saatiinkin suljetuista yksiköistä työntekijöitä auttamaan kevään kiireissä.

− Meille siirtyi väliaikaisesti neljä henkilöä muun muassa korjaamaan liikennemerkkejä, keräämään aurausviittoja ja tekemään katujen kevätpesua. Lisäkäsipareista oli todella hyötyä, sillä talven jäljiltä tekemistä on yleensä paljon. Hienoa, että saimme heidät joukkoomme!

Juttu on julkaistu Vantaan henkilöstökertomuksessa, josta löydät lisää työntekijöidemme ja yhteisöjemme mielenkiintoisia tarinoita.

***
Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 15.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter