Vantaan ratikan nettisivuilla tietoa esimerkiksi ratikan kustannuksista

Vantaan ratikan nettisivuille on koottu kattava paketti tietoa Vantaan ratikan jatkosuunnittelun etenemisestä. Selvityksiä ja aineistoja-osioon on koottu taustaselvityksiä esimerkiksi ratikan kustannuksista, ratikkapysäkkien liikkumispalveluista ja resurssiviisauden suuntaviivoista.

Vantaan ratikan kustannuksista ja hyödyistä on koottu lyhyt tiivistelmä. Vantaan ratikan varren kaupunkikehityksestä kertyvät tulot ovat suuremmat kuin ratikan rakentamisen kustannukset 40 vuoden aikajänteellä. Vantaan ratikan maanmyynti- ja maankäyttösopimustulot sekä kiinteistöverokertymä on arvioitu olevan 425 miljoonaa. Vantaan kaupungin osuus ratikan rakentamiskustannuksista on 267 miljoonaa. Rakentamisen kokonaiskustannuksesta on vähennetty valtion osuus 114 miljoonaa ja Helsingin kaupungin osuus 12 miljoonaa.

Vuosittaiset kustannukset ovat ratikan ensimmäisinä vuosina Vantaan kaupungille positiiviset. Laskelmien mukaan esimerkiksi vuonna 2030, jolloin ratikka olisi jo liikennöinyt muutaman vuoden, Vantaan ratikka toisi Vantaan talouteen 5,2 miljoonaa euroa enemmän tuloja kuin kustannuksia.

Tutustu ratikan talouden tiivistelmään Vantaan ratikan nettisivuilla.

Julkaistu: 3.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter