Nuorten äänellä on väliä – nuoria ehdokkaita kuullaan vaalipaneelissa

nuoria piknikillä

Vantaan nuorisovaltuusto ja Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko järjestävät Kun nuorillakin on väliä -vaalipaneelin tiistaina 11.5.2021 klo 14–16.

Paneeli lähetetään suorana Vantaa-kanavalla, johon paneelin tallenne myös tulee.

Tämä kuntavaalipaneeli tehdään nuorilta nuorille: suunnittelemassa, markkinoimassa, juontamassa ja panelisteina ovat nuoret itse. Tilaisuudessa kuullaan kunkin puolueen nuorinta ehdokasta Vantaalta. Paneelin slogan “Käytä ääntäsi kiljumatta” kannustaa nuoria äänestämään.

Vantaalaisia oppilaitoksia osallistuu myös perinteisiin valtakunnallisiin nuorisovaaleihin 17.–21.5. Allianssi ry:n koordinoimissa varjovaaleissa ehdokkaina ovat oikeat kuntavaalien ehdokkaat. Nuorisovaalien valtakunnalliset tulokset julkaistaan Ylen uutisluokan lähetyksessä 26.5. klo 12.

Kunnissa päätetään monista nuoria kiinnostavista asioista liikunta- ja kulttuuripalveluista koulutukseen sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin. Vantaan äänestysikäisiä nuoria rohkaistaan äänestämään kuntavaaleissa muun muassa nuorisopalveluiden työpajoille järjestettävässä Mihin äänestäminen vaikuttaa -keskustelutilaisuudessa. Myös Discord-verkkoalustalla käydään kuntavaalivisaa.

Julkaistu: 4.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter