Vantaan kulttuuripalkintojen saajia voi ehdottaa 31.5. mennessä

Vantaan kaupunki jakaa vuosittain kaksi kulttuuripalkintoa sekä uutena huomionosoituksena nuoren taiteilijan stipendin.

Vantaan kaupunki on jo yli 40 vuoden ajan myöntänyt palkintoja tunnustuksena merkittävistä ansioista taiteen, kulttuurin ja kaupungin taide-elämän hyväksi. Vuonna 2020 palkinnot myönnettiin merkittävästä kulttuuriteosta Vantaan näyttämölle ja taiteilija, muusikko Emma Salokoskelle.

Kulttuuripalkinnot arvoltaan 10 000 euroa

Toinen kulttuuripalkinnoista myönnetään tunnustuksena merkittävästä kulttuuriteosta ja toinen kannustuksena ammattitaiteilijalle. Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 10 000 euroa.

Ammattitaiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle.

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto myönnetään erityisen vaikuttavista ansioista, ja mikäli sopivaa tahoa ei löydy, voidaan palkinto jättää myöntämättä. Palkintoa ei myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille.

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Vantaan kulttuuripalvelut pyytää kuitenkin kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat tunnustusta.

Nuoren taiteilijan stipendi

Nuoren taiteilijan stipendi on uusi huomionosoitus, joka myönnetään vuosittain kannustamaan uransa alussa olevaa lahjakasta nuorta taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Stipendi myönnetään 17–35-vuotiaalle taiteilijalle, jonka kotikaupunki on Vantaa. Stipendin käyttötarkoitusta ei määritellä. Päätöksen nuoren taiteilijan stipendin myöntämisestä tekee vapaa-ajan lautakunta ja se on arvoltaan 3 000-5 000 euroa. Stipendi myönnetään hakemuksetta.

Kulttuuripalkinnot jaetaan Kulttuurigaalassa, joka pidetään Kulttuuritalo Martinuksessa 11.11.2021 (Martinlaaksontie 36).

Ehdotuksia tiiviine perusteluineen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kulttuuri@vantaa.fi 31.5.2021 mennessä otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2021”.

Julkaistu: 4.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter