Vantaan matonpesupaikat ovat jälleen avoinna läpi kesän

Matonpesua käsin matonpesupaikalla

Matonpesukausi on taas alkanut, ja Vantaan matonpesupaikat ovat jälleen kaikkien kaupunkilaisten vapaasti käytettävissä koko kesän ajan. Pesupaikkojen käyttö on maksutonta.

Matonpesupaikat on varustettu pesualtain, mattomankelein ja kuivauspuomein. Vesi altaille johdetaan kunnan vesijohtoverkosta ja jätevedet johdetaan kunnan viemäriverkostoon.

Kaikkien matonpesijöiden viihtyvyyden parantamiseksi on tärkeää, että jokainen siistii käyttämänsä pesupaikan käytön jälkeen, sulkee hanat ja laittaa roskat roskikseen. Näin suositut pesupaikat pysyvät käyttökuntoisina läpi kesän. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi mattoja pestessä on syytä huolehtia riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Uudistuksia Korson, Koivukylän ja Hakunilan suuralueiden pesupaikoilla

Tänä kesänä Korson, Koivukylän ja Hakunilan matonpesupaikat ovat käytettävissä klo 06.00–22.00 välisenä aikana. Yöaikaisella vedensulkemisella pyritään vähentämään ilkivaltaa pesupaikoilla sekä matonpesupaikkojen käyttöä kiellettyyn toimintaan, kuten ajoneuvojen pesemiseen.

Viime vuonna vedentulon rajoittamista testattiin Korsossa Lintupolun matonpesupaikalla. Myönteisten kokemusten takia ajastintekniikkaa kokeillaan nyt useammilla matonpesupaikoilla ja vastaavia rajoituksia pesupaikkojen aukioloaikoihin harkitaan myös muilla suuralueilla.

Korson, Koivukylän ja Hakunilan kaikille matonpesupaikoille on asennettu myös vedenpainetta alentavat venttiilit, sillä haitallisen kova vedenpaine on aiemmin hankaloittanut mattojen pesemistä. Vedenpainetta alennetaan tarvittaessa tulevaisuudessa myös muilla pesupisteillä.

Kaikkien pesupaikkojen käyttö vähenee syksyn tullen säiden viiletessä ja kostean ilman hidastaessa mattojen kuivumista. Pesupaikat suljetaan yleensä syyskuun kuluessa, viimeistään ennen yöpakkasia, koska pakkanen voi aiheuttaa vahinkoa veden jäätyessä putkistossa.

Lisätietoja ja Vantaan matonpesupaikkojen sijainnit

Julkaistu: 28.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter