Millaista digitukea tarvitset? Vastaa kyselyyn


Vantaa ja Espoo kartoittavat asukkaiden digitaitoja kyselyllä.

Kyselyyn voi vastata verkossa 31.5.–27.6. osoitteessa bit.ly/digiasiointi. Kyselyyn voi vastata myös Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infojen asiakaskoneilla. Myyrmäen asukastila Myyringissä kyselyyn voi vastata 1.- 24.6. ja Koivukylän asukastilassa (Kirnu) 7.- 24.6.

Lisäksi kysely lähetetään 1 500 espoolaiselle ja 1 500 vantaalaiselle postitse. Myös postitse lähetetyn kyselyn vastausaika on 31.5.–27.6. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi.

Kyselyssä selvitetään vantaalaisten ja espoolaisten arkipäivän digitaitoja, sähköisten palveluiden käyttöä ja käytön esteitä sekä digituen tarpeita. Kyselystä saatuja tietoja hyödynnetään digituen kehittämisessä ja Monipaikkainen digitukipalvelu kuntalaisille -hankkeessa luotavan digituen palvelumallin kehittämisessä.

Digituki on sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea, jonka tarkoituksena on auttaa itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digituen sisältö voi vaihdella sähköisen asioinnin opastamisesta sovellusten asentamiseen ja käyttöönottoon.

Monipaikkainen digitukipalvelu kuntalaisille –hanke on Vantaan ja Espoon kaupunkien yhteinen hanke. Hankkeessa kaupungeille kehitetään digituen malli, jossa digitukea annetaan eri toimijoiden yhteistyönä monessa eri kanavassa ja monesta eri paikasta, niin etänä kuin lähitukena.

Kyselyyn Espoon ja Vantaan asukkaiden digiasiointitaidoista ja digituen tarpeesta.

Julkaistu: 31.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter