Vaalikoneet auttavat kartoittamaan myös Vantaan kuntavaaliehdokkaita

Kuntavaaleissa äänestämällä olet mukana vaikuttamassa kotikaupunkisi asioihin. Etsitkö vielä sopivaa ehdokasta? Vaalikoneet voivat auttaa ehdokkaan löytämisessä.

Millaisessa kaupungissa haluat elää nyt, entä tulevaisuudessa? Miten Vantaan palvelut mielestäsi olisi järkevintä järjestää? Vertaa mielipiteitäsi ehdokkaiden vaalikoneissa esittämiin kantoihin. Myös ehdokkaiden vastauksilleen antamiin perusteluihin kannattaa tutustua.

Neljä vaalikonevinkkiä

  1. Vantaan Sanomien vaalikoneessa selvitetään näkemyksiä muun muassa Vantaan terveysasemien asiointiajoista ja kaupungin pientaloalueiden rakennustehokkuudesta.
  2. Ylen vaalikoneessa voit ottaa kantaa myös paikallisiin aiheisiin: Vantaalla esimerkiksi bussiliikenteeseen, Vantaan ratikkaan ja pienten yksiöiden rakentamiseen.
  3. Helsingin Sanomien vaalikoneessa paikallisia aiheita ovat muun muassa Vantaan ratikka, sosiaali- ja terveyspalvelumme sekä Vantaan koulujen digiopetus.
  4. Nuorten vaalikone kokoaa yhteen nuorille tärkeimmät kysymykset ja teemat. Jos haluat selata siihen vastanneiden vantaalaisehdokkaiden vastauksia, valitse ensin kunnaksi Vantaa ja paina sen jälkeen "Selaa ehdokkaita".

Katso Vantaa-kanavan vaalitentit tallenteina

Vaalikoneiden lisäksi ehdokkaisiin ja puolueisiin kannattaa tutustua esimerkiksi nettisivujen ja somen kautta. Koronapandemia vaikuttaa vaalitapahtumiin, mutta tapahtumia järjestetään myös verkossa.

Toukokuussa Vantaa-kanavalla esitetyt, eri teemoihin keskittyvät vaalitentit voi yhä katsoa tallenteina. Sarja on tuotettu yhdessä kuntavaaliehdokkaiden ja asukasaktiivien kanssa ja Vantaan Sanomien kanssa. Kussakin paneelissa on yksi ehdokas puoluetta kohden.

Tervetuloa äänestämään!

Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä 26.5.–8.6. Katso Vantaan ennakkoäänestyspaikat.

Varsinainen vaalipäivä on 13.6.

Vantaan vaalisivut: vantaa.fi/vaalit

#vantaavaalit21

Julkaistu: 1.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter