Tukea korona-aikaan Vantaan tyylillä – yhteistyöllä ketterästi ja innovatiivisesti

Kun korona mullisti työnteon, ei Vantaalla aikailtu, vaan lyötiin viisaat päät yhteen ja tuotettiin pikavauhtia monipuolisesti tukimateriaalia uudenlaiseeen työarkeen koko henkilöstölle ja esimiehille.

Poikkeuksellisissa oloissa työskentelyä on treenattu jo reilun vuoden ajan ahkerasti. Myös Vantaan kaupungilla monen työntekijän arki mullistui epidemian alkaessa – osalla työskentely työpaikalla muuttui toisenlaiseksi, osa siirtyi mahdollisimman laajasti etätyöhön.

Tilanne oli monelle uusi, ja siinä vaadittiin uusien toimintatapojen ja välineiden pikaista haltuunottoa.

− Uudenlaisen työarjen ja poikkeusoloissa jaksamisen tueksi tuotettiin pikavauhtia monipuolista tukimateriaalia ja -palvelua, kertoo kehittämispäällikkö Hilma Aminoff.

Esimiehille ja muulle henkilöstölle rakennettiin omat infosivut, joille koottiin poikkeustilanteeseen, muutokseen, etätyöhön ja jaksamiseen liittyvää materiaalia. Kaikille avoimena oli tarjolla muun muassa erilaisia virtuaalivalmennuksia, webinaareja, kriisiviestintää ja jaksamista tukevia videoita, blogitekstejä sekä lyhyitä teematuokioita työhyvinvoinnista.

Toinen merkittävä korona-ajan tukitoimi oli se, että johtamisen, työyhteisöjen ja esimiestyön kehittämispalveluiden puolelle muodostettiin ulkoisista konsulteista ammattilaispooli ja tuotevalikko. Ideana oli koota poikkeusajaksi joukko kumppaneita, joilla on valmiudet tehdä konsultointia, coachingia, työnohjauksia sekä erilaisia valmennuksia ja koulutuksia virtuaalisesti. Vastaavasta poolin ja tuotevalikon kokoamisesta oli kokemusta jo Uusi Vantaa -muutoksen yhteydestä, joten poikkeustilanteen iskiessä Vantaalla ei jääty pähkäilemään vaan alettiin toimia ripeästi olemassa olevan, jo aiemmin luodun toimintamallin mukaan.

Keväällä 2020 ja 2021 monia kaupungin palveluita suljettiin koronan takia ja osa henkilöstöstä jäi väliaikaisesti ilman työtehtäviä. Resurssikeskuksen kautta vailla työtehtäviä olevia siirrettiin erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalle kiireavuksi. Ja nämä henkilöt täytyi tietysti perehdyttää uusiin tehtäviinsä. Tämä vaati useamman tahon yhteistyötä ja nopeaa toimintaa. Perehdytysmalli luotiin keväällä 2020 viikossa sosiaali- ja terveystoimen sekä HR:n kehittämispalveluiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Aikaa ei ollut siihen, että kaikki olisi rakennettu alusta alkaen, vaan oli pohdittava mitä olemassa olevaa materiaalia ja työkaluja voidaan hyödyntää uudella tavalla.

Vantaalla onnistuttiin luomaan poikkeusoloihin tukimateriaalia nopeasti ja ketterästi, koska päätöksiä tehtiin aikailematta, kaikki tiesivät tehtävänsä ja monessa ymmärrettiin hyödyntää jo olemassa olevia malleja ja materiaaleja hieman mukaillen ja tuunaten.

− Mahtavaa yhteistyötä eri asiantuntijoiden kesken, yhteisvastuullisuutta parhaimmillaan, Aminoff kehuu.

Juttu on julkaistu Vantaan henkilöstökertomuksessa, josta löydät lisää työntekijöidemme ja työyhteisöjemme mielenkiintoisia tarinoita.

***

Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 16.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter