Asukkaan toivovat Myyrmäen Liesipuistoon kukkivia puita ja istutuksia

Myyrmäen keskustassa, Liesikujan ja Myyrmäenraitin risteyksessä sijaitseva Liesitori uudistetaan Liesipuistoksi. Alueen ympärille rakennetaan asuinkortteleita, ja samalla alueen rajat hieman muuttuvat.

Torin uudistamisesta järjestettiin toukokuussa asukaskysely, jossa sai kertoa, mitä kaikkea tulevaan puistoon toivoisi. Kyselyssä oli kartta, johon sai lisätä valmiiden vastausvaihtoehtojen pohjalta puistoa esittävälle kartalle toiveidensa mukaan mahdollisia puistoon tulevia elementtejä, kuten kukkivia puita, kaupunkipelejä tai istuskelualueita. Lisäksi oli avoin vastausvaihtoehto, jossa sai kertoa toiveistaan vapaasti.

Erityisen paljon toivottiin kukkivia puita (149 merkintää kartalla), kukkaistutuksia (99) ja oleskelusaarekkeita (53). Avoimissa vastauksissa muun muassa toivottiin alueelle esiintymislavaa ja mahdollisuuksia liikuntaan sekä esitettiin toiveita puistoon tulevista kasvilajeista. Kasvillisuudeksi toivottiin mm. nurmea, köynnöksiä, havupuita ja kirsikkapuita.

Tutustu kyselyn tuloksiin tarkemmin osallistuva.vantaa.fi-sivustolla.

Kyselyn tulokset otetaan huomioon puiston suunnittelussa. Liesipuistosta ja sitä ympäröivistä alueista tehdään julkisten ulkotilojen yleissuunnitelma, jonka pohjalta jatketaan alueen tarkempaa suunnittelua tulevina vuosina. Puisto rakennetaan aikanaan sen jälkeen, kun aluetta ympäröivät rakennukset ovat valmistuneet.

Julkaistu: 24.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter