FINENTRY-sovelluksella voit välttää lentoaseman terveystarkastusjonot

FINENTRY-sovellus mahdollistaa sen, että maahantulija voi esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä varata itsepalveluna ajan koronavirustestaukseen – tai tehdä näytteenottopyynnön rajanylityspaikalla toteutettavaa testausta varten, jolloin matkustajan ei tarvitse jonottaa rajanylityspisteen terveysneuvontapisteeseen.

FINENTRY-verkkopalvelun avulla maahantulija voi tarvittaessa varata itsepalveluna ajan koronavirustestaukseen palvelun käyttöön ottaneiden sairaanhoitopiirien alueilla – tai muodostaa valmiiksi näytteenottopyynnön rajanylityspaikalla toteutettavaa testausta varten, jolloin jonotusta rajanylityspisteen terveysneuvontapisteeseen ei tarvita.

”Kannustan vahvasti matkustajia ottamaan tämän palvelun käyttöön”, sanoo Vantaan tartuntatautiylilääkäri Kirsi Valtonen.

”Nopea ja sujuva koronatestiin hakeutuminen auttaa kaikkia osapuolia taudin hillinnässä, ja lyhentää myös matkustajan omaa odottelua lentokentällä.”

FINENTRY on käytettävissä kaikilla laitteilla (tietokone, tabletti, matkapuhelin), joissa verkkoselain ja internetyhteys.

Palvelussa matkustaja saa tietoa ja toimintaohjeet koronavirustestauksiin ja omaehtoiseen karanteeniin liittyen. Palvelussa voi esimerkiksi:

varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin
saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen
saada tekstiviestin koronavirustestin tuloksesta.

Lisätietoja: https://www.finentry.fi/

Julkaistu: 2.7.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter