Vietitkö juhannusta ravintolassa Lahden keskustassa? Hakeudu pikaisesti koronatestiin

Juhannuksen aikaan 25.–26.6. Lahden keskustan ravintoloissa on ollut useita joukkoaltistustilanteita. Kaikkia keskustan ravintoloissa juhannuksena asioineita kehotetaan seuramaan oireitaan, välttämään kontakteja ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, vaikka oireita ei ilmenisikään.

Yhteensä Lahden keskustan ravintoloissa juhannusta viettäneillä on varmistunut jo yli 20 tartuntaa. Suurin osa tapauksista on todettu Ravintola Armaksessa juhannusta 25.–26.6. viettäneillä.

Ravintola Armaksen lisäksi juhannusaattona ja -päivänä Lahdessa on voinut altistua myös Ravintola Amarillon terassilla, Irish Pubissa, Pataässässä, Ten Dollars Saloonissa ja ravintola Nosturissa.

Ravintola Armaksessa on arvion mukaan ollut jopa yli 500 henkilöä kumpanakin iltana. Tartuntaketjuun liittyy Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneita turisteja.

Tartuntaryppään tehokkaan rajaamisen vuoksi kaikkia Lahden keskustan ravintoloissa juhannuksen aikana asioineita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, vaikka oireita ei olisikaan. Henkilöiden on vältettävä kontakteja testituloksen varmistumiseen saakka.

Vantaalla asuvat, Lahden keskustan ravintoloissa kyseisenä aikana olleet henkilöt voivat varata ajan koronatestiin itse sähköisen palvelun, Koronabotin kautta osoitteesta koronabotti.hus.fi.

Ajan testaukseen voit varata myös soittamalla koronaneuvontapuhelimeen, joka palvelee arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–16 numerossa 09 839 50070.

Koronaneuvontapuhelimeen on myös mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Palveluaikojemme ulkopuolella suosittelemme varaamaan näytteenottoajan Koronabotin kautta. Tarvittaessa terveysneuvontaa saa palveluaikojemme ulkopuolella Päivystysavusta 116117.

Julkaistu: 2.7.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter