Ranskan erityisopetuksen apulaisministeri tutustui Vantaan koulutukseen

Ranskan erityisopetuksesta vastaavan opetus-, nuoriso- ja urheiluministerin apulaisministeri Nathalie Elimas vieraili Vantaalla 4.11.2021. Delegaatioon kuuluivat apulaisministerin lisäksi Ranskan suurlähettiläs Agnès Cukierman, Le Monde -lehden ja radiokanava RTL:n toimittajia sekä virkamiehiä.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esitteli tapaamisessa kasvavan kaupungin vetovoimaa ja monikulttuurisuutta, alueellisen positiivisen erityiskohtelun ohjelmaa ja osallistavaa budjetointia. Vantaan opetustoimen suunnittelija Pia Hakkari avasi perusopetuksen koulutuksellisen tasa-arvon toteutumisen keinoja.

Vierailulla perehdyttiin perhekeskustoimintamalliin kehittämiseen, jonka tavoitteena on tarjota keskitetysti lasten, nuorten ja perheiden sote-palveluja muun muassa avoimissa kohtaamispaikossa kynnyksettömästi ja ilman ajanvarausta. – Keskitettyjen palvelujen tarkoituksena on rakentaa hyviä siltoja kuntalaisten ja hyvinvointipalveluja tuottavien toimijoiden välille, ja ne edistävät muun muassa lasten tasavertaista koulunkäyntiä, totesi esityksessään perhekeskustoimintamallin kehittämisen projektipäällikkö Marjo van Dijken.

Delegaatio tutustui myös Rajakylän koulun toimintaan, jossa keskusteltiin rehtori Päivi Viljamaan johdolla kiusaamisen ehkäisemisen keinoista, suomi toisena kielenä -opetuksen järjestämisestä, kieli- ja kulttuuritietoisesta opetuksesta sekä Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hankkeesta.

Tilaisuuden päätti koulun oppilaista koostuvan TEMPO-orkesterin huikean hieno esitys!

Julkaistu: 4.11.2021 
(muokattu: )