Senioreiden pelipäivissä pääsee pelaamaan futista ja lentopalloa istuen ja kävellen

jalkapallo

Vantaa järjestää joulukuussa kaksi seniori-ikäisille suunnattua liikunnallista pelipäivää. Senioreiden pelipäivät pidetään torstaina 2.12. kello 11–13 Energia Areenalla ja tiistaina 14.12. kello 13.30–15 Lumon Monitoimikeskuksessa.

Tapahtumat on suunnattu ensisijaisesti toimintakyvyltään jo heikentyneille senioreille, mutta niihin voi osallistua kuka tahansa seniori-ikäinen. Osallistuminen onnistuu täysin oman kuntotason ja toimintakyvyn ehdoilla. Mukaan tarvitset vain sisäliikuntavaatteet ja kengät.

Molempien pelipäivien ohjelmassa on muun muassa kävelyfutista, ohjattua Äijäfutista, tuolijumppaa, istumalentopalloa ja istumafutista. Istuen pelattavissa lajeissa pelaajat istuvat tuoleilla, ja välineinä käytetään pehmeämpiä palloja yms. Päivän aikana on mahdollisuus myös käydä kokeilemassa jalkapallon potkimista tai koripallon pomputtelua, ilman varsinaista pelaamista.

Tapahtumassa on mukana myös Senioripaku, jossa ohjataan myös perinteistä matalan kynnyksen jumppaa ulkona, jos sää sallii. Huonolla ilmalla jumppa siirtyy sisätiloihin.

Pelipäivien yhtenä tavoitteena on kokeilla senioreiden kortteliliigatoimintaa. Vantaan Aktiivinen elämänkaari -hankkeessa toimivaa Kortteliliigaa on suunniteltu laajennettavan myös seniori-ikäiselle väestölle, esimerkiksi kävelyfutiksen, boccian, petanquen tai muun sovelletun pelailun merkeissä.

Mukana pelipäivissä on myös muun muassa Diabetesyhdistys ja paikallisia seurakuntia. Tapahtumissa huomioidaan koronaturvallisuus ja yleiset hygieniaohjeet. Työntekijöillä on voimassa maskisuositus.

Huom! Lumon pelipäivässä 14.12. tarkistetaan kaikilta osallistujilta koronapassit.

Pelipäiviin ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Julkaistu: 29.11.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter