Ylioppilasjuhlat siirtyvät syksyyn – ylioppilaat ja ammattiopistosta valmistuvat julistetaan toukokuun lopussa oppilaitoskohtaisesti päätettävillä tavoilla

Koronavirustilanteen vuoksi Vantaan oppilaitosten valmistujaisjuhlia ei juhlita perinteisellä tavalla toukokuun lopulla. Ammattiin valmistuneita ja ylioppilaita voidaan silti juhlistaa keväällä muulla tavoin.

Ammatillisen tutkinnon valmistumisen tai ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus.

Kaikissa Vantaan päivälukioissa julistetaan abit ylioppilaiksi lauantaina 30.5. oppilaitoskohtaisesti päätettävällä tavalla. – Kyseessä voi olla esimerkiksi rehtorin videotervehdys tai kirje, joka avataan tiettyyn aikaan, miettii erilaisia mahdollisuuksia Vantaan kaupungin toisen asteen koulutuksen johtaja Ari Ranki.

Vantaan ammattiopisto Variasta valmistuu opiskelijoita ympäri vuoden. Variasta alkuvuoden 2020 aikana valmistuneita juhlistetaan perjantaina 29.5. Varia tiedottaa juhlajärjestelyistä nettisivuillaan ja vastuuopettajien toimesta.

Todistukset

Todistukset toimitetaan opiskelijoille kunkin oppilaitoksen parhaaksi katsomalla tavalla. Oppilaitokset tiedottavat opiskelijoita käytännön järjestelyistä Wilmassa ja Studentassa sekä kotisivuillaan toukokuun puoleen väliin mennessä.

Valmistujaisjuhlat

Opiskelijoiden valmistumis- ja ylioppilasjuhlat ovat ennen kaikkea perhejuhla, johon oppilaitosten tapahtumat tuovat oman tärkeän lisänsä. Vahva suositus on, että perheet ottavat huomioon viranomaismääräykset ja -suositukset omista valmistujaisjuhlista ja niiden ajankohdista päättäessään. Koska terveys ja turvallisuus ovat ensisijaisia, tällä hetkellä näyttää siltä, että perinteisiä valmistujaisjuhlia voidaan järjestää aikaisintaan syksyllä.

Vantaan lukioissa järjestetään keväällä ylioppilaiksi valmistuneille juhla perjantaina 28.8., jos koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset sen mahdollistavat. Samana päivänä juhlitaan myös Tikkurilan lukiosta valmistuneita IB-ylioppilaita. Variassa ei järjestetä yhteistä juhlaa elokuussa.

Julkaistu: 17.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter