Helsinki-Vantaan lentoaseman terveysneuvonta- ja koronatestauspiste käynnistyy maanantaina 3.8.2020

Helsinki-Vantaan lentoasemalla käynnistyy maanantaina 3.8.2020 kello 8.00 terveydenhuollon neuvonta- ja koronatestauspiste, josta vastaa Vantaan sosiaali- ja terveystoimi yhteistyössä HUSLABin kanssa. Lentoaseman matkustusturvallisuutta ja koronaturvallisuutta varmistavat toimenpiteet on suunnitellut ja käynnistänyt sosiaali- ja terveysministeriön nimittämä koronaepidemian torjunnan koordinoinnin yhteistyöryhmä. Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi vastaa lentoaseman terveysturvallisuudesta yhteistyössä Finavian ja lentoaseman muiden toimijoiden kanssa.

Terveysneuvontapiste vastaa sinne ohjattujen matkustajien neuvonnasta, testaustarpeen arvioista sekä ohjaa matkustajan tarvittaessa koronatestaukseen. Neuvonta antaa matkustajalle ohjeet jatkohoidosta, siitä miten testitulos ilmoitetaan sekä vastaa positiivisen tuloksen vaatimista toimenpiteistä. Kaikkia matkustajia ei testata, vaan testeihin poimitaan ne, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita tai jotka epäilevät saaneensa tartunnan. Koronatestattujen matkustajien sekä niistä maista tulevien matkustajien, joille suositellaan omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia, ei tule käyttää julkisia kulkuneuvoja lentokentältä poistumiseen.

Terveysneuvontapiste sijaitsee Finavian infon läheisyydessä ja koronatestauspiste lentoaseman ison lähtöhallin yläkerrassa sijaitsevassa kongressitilassa.

Julkaistu: 31.7.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter