Vantaa myöntää vuokrahyvityksiä koronasta kärsineille yrityksille ja yhteisöille

Ilmakuva Aviapoliksesta

Koronatilanne on vaikeuttanut Vantaan kaupungin tiloissa toimivien yritysten ja yhteisöjen toimintaa. Kaupunki myöntää harkinnanvaraisesti kahden kuukauden vuokrahyvityksiä ajalle 1.11.-31.12.2020 niille kaupungin tiloissa toimiville yrityksille ja yhteisöille, joiden toimintaan toimivaltaisen viranomaisen asettama rajoitus on merkittävästi vaikuttanut.

Vuokrahyvityksen suuruudessa huomioidaan toiminnan ja siihen kohdistuvan rajoituksen laatu. Mikäli viranomaisten asettama rajoitus ei ole suoranaisena esteenä toiminnalle, mutta heikentää oleellisesti toiminnan edellytyksiä, vuokrahyvitys voidaan myöntää osittaisena.

Erityisesti huomioidaan sellaiset vuokralaiset, joiden toiminnan edellytysten heikkeneminen johtuu merkittävissä määrin Vantaan kaupungin toiminnasta. Mikäli kaupunki estää asiakkaiden pääsyn yrityksen tai yhteisön tiloihin esimerkiksi sulkemalla kiinteistön, vuokrahyvitys myönnetään täysimääräisenä.

Vantaan kaupungin konserniyhtiöille ei myönnetä vuokrahyvityksiä.

Vapaamuotoiset vuokrahyvityshakemukset tulee toimittaa 15.1.2021 mennessä Vantaan kaupungin kirjaamoon. Hakemuksen oheen tulee liittää selvitys yrityksen tai yhteisön taloudellisesta tilanteesta ajantasaisen tuloslaskelman ja taseen muodossa. Laskelmien ei tarvitse olla vahvistettuja, vaan tämänhetkisen tilanteen kuvaileminen riittää.

Lisätietoja tilavuokrista: vuokrauspäällikkö Sari Lindqvist, sari.lindqvist@vantaa.fi

Julkaistu: 27.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter