Vantaa valmistautuu koronarokotuksiin

Koronarokotukset ovat käynnistymässä Vantaalla viikolla 2. Tuolloin rokotetaan valtakunnallisen linjauksen mukaisesti sekä kaupungin että yksityisen sektorin palveluksessa työskentelevää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä.

Rokotukset toteuttavat yhteistyössä Vantaan kaupungin terveyspalvelut ja työterveyshuolto. Rokotusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen niitä yksiköitä, joita ensivaiheen rokotukset koskevat. Ajanvaraukset näihin rokotuksiin käynnistyvät tammikuun alussa. Jos yhteydenottoa rokotuksiin liittyen ei ole vielä tullut, yksityisiä palveluntarjoajia pyydetään ottamaan yhteyttä Vantaan rokotusyhteyshenkilöihin: piia.niemimustonen@vantaa.fi, anni.paaskoski@vantaa.fi.

Huom! Rokotusyhteyshenkilöt eivät voi ottaa kantaa yksityishenkilöiden tiedusteluihin.

Ensimmäinen mRNA-koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Suomen koronarokotestrategian mukaan rokotusta tarjotaan ensimmäisenä koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle ja asukkaille. Heidän rokotuksensa voidaan pääosin toteuttaa tammi-helmikuussa 2021.

Sen jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Näiden rokotusten järjestelyistä ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin lähempänä rokotusten käynnistymistä.

Keräämme rokotuksiin liittyvää tilannetietoa Vantaan kaupungin verkkosivuille osoitteeseen www.vantaa.fi/koronarokotukset. Sivua seuraamalla pysyt ajan tasalla Vantaan rokotustilanteesta ja eri väestöryhmien rokotusaikatauluista.

Suomessa kunnat vastaavat rokotusten antamisesta omalla alueellaan. Kunnat tekevät rokotusten järjestämisessä yhteistyötä oman sairaanhoitopiirinsä ja erikoisvastuualueen (ERVA) kanssa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ohjaa ja tukee kuntia ja alueellisia viranomaisia rokotusten toteuttamisessa. THL antaa ohjeita muun muassa rokotteiden kylmäketjun järjestämisestä, kehittää koulutusmateriaaleja terveydenhuollon ammattilaisille ja viestintämateriaaleja rokotteen ottaville kansalaisille.

Julkaistu: 23.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter