Lehtikuusen koulussa useita COVID-19-altistumisia

Lehtikuusen koulussa on todettu COVID-19-infektio yhteensä viidellä henkilöllä viimeisten parin viikon aikana. Altistumisen vuoksi on 169 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä määrätty karanteeniin. Havun yksikössä karanteenissa on 78 henkilöä ja Kaarnassa 91 henkilöä. Karanteenit kestävät 3.–10.2. asti.

Altistuneet oppilaat ja henkilökunta on kartoitettu ja heidät asetetaan karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta.

Kahteen uusimpaan koulussa todettuun COVID-19 -koronavirustapaukseen liittyy muuntovirusepäily. Tapauksia ei ole varmistettu muuntoviruksen aiheuttamiksi, mutta alustavat tutkimustulokset viittaavat siihen, että kyseessä saattaa olla muuntovirus. Koska tietoa muuntoviruksen tarttuvuudesta on vielä vähäisesti, on kontakteja määritelty altistuneeksi tavallista herkemmin. Karanteeni on määritelty heille 14 vuorokauden mittaiseksi ja myös oireettomat altistuneet tullaan testaamaan heti sekä toistamiseen ennen karanteenin päättymistä.

Koulussa aiemmin todettuihin kolmeen tapaukseen ei liity muuntovirusepäilyä eikä niiden uskota olevan yhteydessä nyt todettuihin uusiin tapauksiin. Koulussa ei epäillä laajamittaista epidemiaa. Koulun toiminta voi jatkua normaalisti, eikä koulun tiloissa ole erityistä tartuntariskiä.

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, lähikontaktien vähentämisestä ja maskin käytöstä. Jos ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, tulee jäädä heti kotiin ja hakeutua testiin. Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Julkaistu: 1.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter