COVID-19-muuntosvirusepäily Koivukylän päiväkotipaviljongissa

 Koivukylän päiväkotipaviljongissa, on todettu COVID-19-infektio kahdella henkilöllä. Päiväkodissa todettuun COVID-19-koronavirustapaukseen liittyy muuntovirusepäily. Tämän vuoksi koko paviljongin lasten ja henkilökunnan katsotaan altistuneeksi tartunnalle. Koska tietoa muuntoviruksen tarttuvuudesta on vielä vähäisesti, on kontakteja määritelty altistuneeksi tavallista herkemmin.

Altistuneet lapset ja henkilökunta on kartoitettu. Karanteeniin on asetettu 94 henkilöä, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta. Karanteeni on määritelty heille 14 vuorokauden mittaiseksi ja myös oireettomat altistuneet tullaan testaamaan heti sekä toistamiseen ennen karanteenin päättymistä.

Päiväkoti on suljettu karanteenin ajaksi 12.2.2021 asti.

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, lähikontaktien vähentämisestä ja maskin käytöstä. Jos ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, tulee jäädä heti kotiin ja hakeutua testiin. Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona. 

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.

Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö 

Julkaistu: 5.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter