Vuoden erikoislääkäri kouluttaja −palkinto Taina Seppäselle

Myyrmäen terveyskeskuslääkäri Taina Seppänen on palkittu vuoden 2017 erikoislääkärikouluttajana.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY ry) Helsingin paikallisosasto on valinnut vuoden 2017 parhaat erikoislääkärikouluttajat HUS:n erityisvastuualueelta. Vuoden erikoislääkärikouluttaja -palkinnoilla halutaan kiittää erikoislääkäreiden kouluttamiseen panostaneita kokeneempia kollegoja ja tuoda esiin tärkeää työtä, jota erikoislääkärien kouluttamiseksi tehdään.

Vuoden erikoislääkärikouluttaja-palkinnot jaettiin kolmessa sarjassa:

  • yliopistosairaalat: ensihoitolääkäri Susanne Ångerman-Haasmaa
  • alue/keskussairaalat: kliininen fysiologi Sorjo Mätzke, HUS Jorvin sairaala
  • terveyskeskukset: terveyskeskuslääkäri Taina Seppänen, Myyrmäen terveysasema

− Toivomme, että palkinto toimii kannustimena kaikille lääkärien koulutuksen ja ohjauksen parissa työskenteleville, kannustaa paikallisosaston puheenjohtaja Lassi Laitala.

Kouluttaja työskentelee aitiopaikalla

Seppänen on ilahtunut saamastaan kunniasta ja kuvailee kouluttajan työskentelevän aitiopaikalla. Nuoret lääkärit tulevat erikoistumisjaksolle suoraan yliopistolta, jolloin kouluttaja heiltä saa uusimman tieteellisen tutkimustiedon.

− Kouluttaminen on vastavuoroista, erikoistuvat lääkärit opettavat myös minua, Seppänen kertoo.

Seppäsellä on pitkä kokemus nuorten lääkärien ohjaamisesta. Hän on suorittanut Lääkäriliiton lääkärikouluttajan erikoispätevyyden ja työskentelee puolet työajastaan kouluttajana. Hänellä on terveyskeskuslääkärin työn lisäksi sivuvirka Helsingin yliopistolla, jossa hän opettaa lääketieteen opiskelijoita.

− Lääkärin työ on melko haastavaa. Yksin tähän työhön hyppääminen on vaikeaa, joten tarvitaan rinnalla kulkija, joka auttaa eteenpäin alkuvaiheen karikoissa, kuvailee Seppänen kouluttajan työtä.

Vantaalla panostetaan kouluttamiseen

Vantaan kaupunki antaa resursseja erikoistuvien lääkärien kouluttamiseen. Seppänen on kehittänyt kouluttamistoimintaa systemaattisesti yhdessä koulutusylilääkäri Leena Krooksin kanssa. He ovat kiitollisia, että Vantaa antaa erikoistuvien lääkärien kouluttamisesta saadun EVO-rahan suoraan erikoistuvien lääkärien kouluttamistoimintaan. Vantaa on ainoa kaupunki, jossa näin tehdään.

− Tämä on erinomainen ratkaisu. Olemme voineet näillä resursseilla kehittää hyvää riippumatonta koulutusta, kiittävät Seppänen ja Krooks.

Myyrmäen terveysasema on menestynyt erinomaisesti eri vertailuissa. Vuonna 2012 terveysasema sai HUS:n ja Helsingin yliopiston tekemässä auditoinnissa vuoden perehdyttäjä -kunniamaininnan. Vuonna 2016 Myyrmäen terveysasema oli vastaavassa auditoinnissa HUS-ERVA-alueen paras koulutuskeskus. Tänä vuonna Vantaan terveyskeskus (koostuu kaikista Vantaan terveysasemista) sai Nuorten Lääkärien yhdistyksen vertailussa parhaat arvostelut viiden tähden koulutuspaikkana.

Julkaistu: 23.4.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter