Lähde mukaan vanhusten vapaaehtoistoimintaan

Etsimme vapaaehtoisia vanhusten vapaaehtoistoimintaan. Vantaalla on useita yksin asuvia vanhuksia, joille juttuseura ja apu arkiaskareissa on tervetullutta.

Olemme tarjonneet jo pitkään vapaaehtoistoimintaa ihmisille, jotka kaipaavat arkeensa uudenlaista sisältöä. Jos muiden auttaminen on sinulle luontevaa, saattaa vapaaehtoisena toimiminen hyvinkin olla sinua varten.

Tärkeintä on seura

Monet vanhukset ovat paljon yksin ja vapaaehtoisena tärkeintä onkin olla vanhukselle seuraksi. Moni vanhus on saanut iloa ja uutta sisältö arkeen vapaaehtoisen avulla. Samalla pääset itsekin kuulemaan paljon elämänviisauksia ja saat uudenlaista tekemistä arkisten viikkorutiinien lisäksi. Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta vastineeksi saat mielihyvää ja uuden ystävän.

Vanhuksen kanssa voi tehdä asioita, joista te molemmat pidätte. Voitte esimerkiksi käydä ulkona, kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia tai käydä kirjastossa. Tärkeintä on sosiaalinen kanssakäyminen ja yhdessä oleminen. Myös kaupassa käyminen tai lääkärille saattaminen ovat asioita, joita vanhuksen kanssa voi hoitaa, mutta ne eivät ole vapaaehtoisen ensisijaisia tehtäviä. Vapaaehtoisena et toimi vanhuksen talouden- tai terveydenhoitajana.

Tutustu Miaan ja Marttaan

Mia on ollut vapaaehtoisena jo useita vuosia ja saanut paljon vapaaehtoistoiminnan kautta. Katso millaisia mietteitä Mialla ja Martalla on vanhusten vapaaehtoistyöstä.

Jos koet, että vapaaehtoistyö voisi olla sinua varten tutustu vapaaehtoistoimintaa tarkemmin. Katso myös vapaaehtoisena vanhuspalveluissa esite.
Ota yhteyttä tai hae vapaaehtoiseksi vapaaehtoiset.avopalvelut@vantaa.fi tai soita p.040 700 5685

Julkaistu: 5.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter