Tiesitkö, että Vantaalla fysioterapeutille voi päästä ilman lääkärin lähetettä jopa samana päivänä? Näin se onnistuu

Fysioterapeutit työssään

Vaivaako selkä? Onko olkapää kipeytynyt? Äkilliseen vaivaan voi auttaa fysioterapian suoravastaanotto – kysy lisää omalta terveysasemaltasi!

Vantaalla on käytössä fysioterapeuttien suorat vastaanotot, jotka nopeuttavat hoitoon pääsyä. Tuoreesta tuki- ja liikuntaelinvaivasta kärsivä asiakas voi päästä fysioterapeutin vastaanotolle hoitajan tekemän hoidontarpeen arvioinnin perusteella, ilman lääkärillä käyntiä tai lääkärin tekemää lähetettä.

Mikäli hoitaja arvioi, että potilas hyötyy fysioterapian suoravastaanottokäynnistä eikä vaiva edellytä lääkärissä käyntiä, voi hän varata ajan suoraan fysioterapeutille. Tällöin ajan fysioterapeutille saa samalle tai seuraavalle päivälle.

Kysy fysioterapian suoravastaanottoa omalta terveysasemaltasi

Fysioterapeuttien suorat vastaanotot on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille, joilla on alle 6 viikkoa kestänyt tuki- ja liikuntaelinvaiva. Tällaisia voivat olla esimerkiksi selkäkipu, niska- ja hartiaseudun vaiva tai olka- tai kyynärpään vaivat.

Fysioterapian suoravastaanotolle on mahdollista hakeutua hoidontarpeen arvion perusteella joko soittamalla terveysasemalle tai tulemalla terveysaseman päiväpoliklinikalle. Fysioterapian suoravastaanotot toimivat Koivukylän, Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla ja palvelevat kaikkien terveysasemien potilaita.

Toimintamallin tavoitteena on vaikuttaa tehokkaammin työkyvyn ylläpitämiseen ja oikea-aikaisen terapian käynnistymiseen. Vantaalla halutaan myös hyödyntää fysioterapeuttien vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa.

Lääkärin vastaanotolle tulevista potilaista runsas neljännes on tuki- ja liikuntaelinsairaita. Käypä hoito -suositusten mukaan yli 90 prosenttia tuki- ja liikuntaelinsairauksista hoidetaan konservatiivisesti eli ei-leikkauksellisella hoidolla. Tuki- ja liikuntaelin sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa on tutkimuksellista näyttöä aktiivisen harjoittelun vaikuttavuudesta.

Julkaistu: 18.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter