Vantaa ottaa Apotin käyttöön toukokuussa

Vantaan kaupunki ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin lauantaina 11. toukokuuta 2019. Jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä on yksi yhtenäinen tietojärjestelmä. Kuntalaisille Apotti tuo kätevän sähköisen asiointikanavan Maisan, jonka avulla voi hoitaa omia terveyteen liittyviä asioita ajasta ja paikasta riippumatta.

Apotti nostaa palvelun tasoa

Apotissa yhdistetään ensimmäistä kertaa maailmassa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot samaan järjestelmään. Apotti sujuvoittaa ammattilaisen työskentelyä ja asiakkaan tai potilaan asiointia sekä tuo kustannussäästöjä. Nykyisin Vantaalla on käytössä useita keskenään kommunikoimattomia ja osittain jo vanhentuneitakin järjestelmiä. Apotissa asiakasta koskeva tieto on ajantasaisesti saatavilla hoito- ja palvelupaikasta riippumatta sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon eri palveluissa.

Kuntalaiset saavat käyttöönsä uuden modernin digitaalisen asiakasportaalin Maisan, jonka avulla voi esimerkiksi varata tai perua aikoja, tarkastella tutkimus- ja laboratoriotuloksia, täyttää sosiaalihuollon hakemuksia tai olla yhteydessä ammattilaiseen etänä videoyhteyden avulla. Tutustu Maisaan tarkemmin www.apotti.fi/maisa.

Palvelut käyttöönoton aikana

Uuden järjestelmän käyttöönotto saattaa aiheuttaa jonkin verran tilapäisiä muutoksia palvelutoimintaan, kuten hidastaa vastaanotoille pääsyä. Kaikki toiminnan muutokset pyritään kuitenkin tekemään niin, että asiakkaat ja potilaat saavat tarvitsemansa palvelun.

Olemme jo etukäteen pahoillamme, jos palveluihimme tulee odottamattomia muutoksia tai viivästymisiä. Tiedotamme näistä ajantasaisesti sivuilla www.vantaa.fi/apotti.

Apotin käyttöönotto tapahtuu vaiheistetusti

Ensimmäisenä Apotti otetaan käyttöön toukokuussa suurimmassa osassa terveyspalveluita ja perhepalveluita sekä vanhuspalveluissa. Toinen käyttöönotto tapahtuu marraskuussa 2019, jolloin mukaan liittyvät suun terveydenhuolto, päihdepalvelut, vammaispalvelut, työllisyyspalvelut ja perheoikeudelliset asiat.

Julkaistu: 7.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter