Neuvoloiden puhelinpalvelu on tilapäisesti ruuhkautunut

Äitiys- ja lastenneuvoloiden puhelinpalvelu ruuhkautui loppuviikosta, eikä kaikkia asiakkaita ole pystytty palvelemaan saman päivän aikana. Takaisinsoittojonoon jäi viikonlopun yli asiakkaita, joihin olemme yhteydessä maanantaina.

Puhelinpalvelun ruuhkautumiseen on vaikuttanut uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin käyttöönotto. Ammattilaisemme ovat totutelleet uuden järjestelmän käyttöön ja tehneet Apotti-järjestelmään ajanvarauksia onnistuneesti. Ajanvarausten kirjaus on kuitenkin vienyt aiempaa enemmän aikaa, ja siten pidentänyt puhelinasiointia.

Lisäksi varattuja aikoja on siirretty onnistuneesti vanhasta järjestelmästä uuteen automaattisilla tiedonsiirroilla. Jotta suuren ajanvarausmäärän siirto kahden erilaisen järjestelmän välillä onnistui, jouduttiin varatut ajat tuomaan vanhasta järjestelmästä uuteen järjestelmään ryhmiteltynä keinotekoisesti tietyiksi käyntityypeiksi. Siirron seurauksena aktivoitui automaattinen ajanvarauskirjeiden lähetys, mutta valitettavasti kirjeisiin jäi vielä tässä vaiheessa väärä asioinnin aihe.

Ajanvarauskirjeistä on tullut puhelinpalveluumme ymmärrettävästi paljon kyselyjä. Väärä asioinnin aihe ei haittaa, vastaanottoaikanne on kirjattu oikein. Olette tervetulleita käynnille sovittuna ajankohtana, kertoo palvelupäällikkö Piia Niemi-Mustonen.

Ajanvarauskirjeitä, joissa on ollut virheellinen asioinnin aihe, on voinut lähteä myös kuntoutuksen sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaille. Sama ohjeistus noudattaa kirjeessä ilmoitettua aikaa päätee heihin. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaille on lähtenyt asiasta Wilma-tiedotteet.

Kirjeissä mainittu sähköinen asiointiportaali Maisa www.maisa.fi avautuu asiakkaidemme käyttöön Apotin käyttöönoton yhteydessä lauantaina 11.5.2019.

Pahoittelemme aiheutunutta hämmennystä.

Jos tarvitset kiireellistä terveysneuvontaa, niin pyydämme ottamaan yhteyttä Terveysneuvontaan numeroon 116117 tai hätätapauksessa 112.

Julkaistu: 10.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter