Vantaalle 6,4 miljoonaa euroa valtionavustusta sote-uudistuksen valmisteluun – rahat käytetään palveluiden parantamiseen

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Vantaa-Kerava-alueen sote-uudistuksen valmisteluun yhteensä 6,4 miljoonan euron suuruisen valtionavustuksen.

Summasta 2 680 000 myönnettiin tulevaisuuden sote-keskus -hankkeeseen ja 3 676 800 euroa sote-rakenneuudistukseen.

Vantaa on vetovastuussa Vantaa-Keravan alueellisesta valmistelusta, ja työ käynnistetään pikaisella aikataululla. Tärkeimpänä päämääränä on asukkaille suunnattujen palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden, vaikuttavuuden ja laadun parantaminen.

”Saamme merkittävää etua niin yhteistyöstä Keravan kanssa kuin Vantaan muiden toimialojen kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja vapaa-ajan palveluiden kanssa toteutettava yhteistyö tuottaa uudenlaisia ja parempia palveluita tukemaan asukkaidemme hyvinvointia”, valottaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö.

Tällä hetkellä käynnissä ovat jo hanketoimiston perustaminen, hankepäällikön rekrytointi ja asiantuntijapalveluiden hankintojen kilpailuttaminen.

”Samanaikaisesti valmistelemme vastuullista lausuntoa hallituksen sote- ja maakuntalakiluonnoksista”, Aronkytö kertoo.

Vantaan kaupungin lausunto hyväksytään valtuustossa syyskuussa.

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun ja rakenneuudistus vuoden 2021 loppuun asti.

Julkaistu: 6.7.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter