Vantaan Pakkalan drive-in-näytteenottopiste muuttaa Varistoon

Vantaalla Pakkalan Leijassa toiminut koronaviruksen drive-in-näytteenottopiste muuttaa maanantaina 3.8.2020 Varistoon (Varistontie 1). Näytteenotto jatkuu viikonlopun ajan normaalisti Pakkalassa. Testaustoiminta käynnistyy uudessa toimipisteessä maanantaina 3.8. klo 12.

Näytteenotto muuttaa Pakkalasta, koska Leijan yrityspalvelukeskuksen toiminta palaa etätyön jälkeen normaalitoimintaan ja tarvitsee tilat omaan käyttöönsä.

Jos epäilet koronatartuntaa, tee sähköinen oirearvio tai vaihtoehtoisesti soita terveysasemien puhelinpalveluun 09 839 50 000 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 8-14. Puhelinpalvelussa on mahdollista jättää myös takaisinsoittopyyntö.

Koronaviruksen näytteenottotarpeen arvioi terveydenhuollon ammattilainen, joka varaa tarvittaessa ajan koronanäytteenottoon.

Toimi näin, kun saat ajan näytteenottoon

  • Saat näytteenoton ajanvarauksesta tekstiviesti-ilmoituksen puhelimeesi
  • Saavu paikalle sovittuna aikana omalla autolla, auton kyydissä, pyörällä tai jalkaisin. Julkisia kulkuneuvoja ei tule käyttää.
  • Sinut ohjataan vuorollasi näytteenottoon. Näyte otetaan nenänielun limakalvolta vanupuikolla.
  • Saat negatiivisesta tuloksesta tiedon tekstiviestillä 1–2 vrk kuluttua näytteenotosta. Sinulle soitetaan, mikäli tulos on positiivinen. Tulos on nähtävissä myös www.omakanta.fi tai Maisa-asiakasportaalissa heti sen valmistuttua.
  • Suojaa muita altistumiselta
  • Huolehdi käsihygieniasta
  • Kun yskit tai aivastat, suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan
  • Pidä tarpeelliset turvavälit

Testausmahdollisuudet Vantaalla

Vantaalaiset pääsevät Variston lisäksi koronatesteihin myös HUS:n ylläpitämissä Jorvin, Peijaksen ja Meilahden kolmiosairaalan drive- in-näytteenottopisteissä.

-Juuri nyt Vantaalle ei olla lisäämässä uusia testauspaikkoja, mutta tilanne saattaa aina elää. Pysymme ajan hermoilla koronatilanteesta ja näytteenottotarpeista, kertoo terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorela.

Katso lisätietoa Vantaan sosiaali- ja terveystoimen palveluiden muutoksista täältä.


Julkaistu: 31.7.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter