Terveysasemien puhelinpalvelussa on ruuhkaa

Terveysasemien puhelinpalvelu sekä koronaneuvontapuhelin ovat edelleen ruuhkautuneet. Edellisellä viikolla (10.-16.8.2020) puheluja tuli terveysasemien puhelinpalveluun yhteensä 14 166. Tällä viikolla puheluiden määrä koronalinjalle on kaksinkertaistunut verrattuna viime viikon alun tilanteeseen.

Tilanteen helpottamiseksi puhelinpalveluihin on siirretty henkilöstöä muista työtehtävistä. Suoriin puheluihin vastataan arkipäivisin kello 8–16 välillä. Viikonloppuisin terveysasemien puhelinpalvelu palvelee vain koronavirusepäilyyn liittyvissä asioissa kello 8–14 välillä. Koronaneuvontapuhelin palvelee arkisin kello 8–15.30. Takaisinsoittopalvelu ei ole toistaiseksi käytössä.

Lisäksi 1.9. otetaan käyttöön asiakkaiden sähköinen itsepalvelukanava Koronabotti. Koronabotin käyttöönotosta ja toiminnasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla.

Puhelinpalvelun ruuhkautumisen vuoksi suosittelemme käyttämään sähköistä oirearviota tai jättämään viestin maisa.fi -portaalin kautta.

Pahoittelemme tilannetta.

Koronavirustestien tulosten ilmoittaminen ja testiajan peruminen

Mikäli olet käynyt koronavirustesteissä, odotathan terveydenhuollon yhteydenottoa testituloksista. Keskeneräinen tutkimustulos ei ole tiedossa terveysasemien puhelinpalvelussa. Negatiivisesta tuloksesta saat tiedon tekstiviestillä ja positiivisesta tuloksesta sinulle soitetaan.

Mikäli olet jo käynyt jossain muualla koronavirustesteissä ja haluat perua näytteenottoajan, voi ajan peruuttaa tekstiviestillä numerosta 040 574 4555. Huomioithan, että vaikka oireesi ovat helpottaneet, on testaukseen silti hyvä mennä.

Julkaistu: 19.8.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter