Vantaa, Helsinki ja Espoo kartoittavat päihdetilannetta verkkokyselyllä

Käytetäänkö kaupunginosassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut korona-aikana huolissasi läheisen päihteidenkäytöstä?

Vantaa, Helsinki ja Espoo kartoittavat verkossa tehtävällä kyselyllä asukkaidensa näkemyksiä kaupunkien päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista. Kaikkia yli 13-vuotiaita kaupunkilaisia kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista, ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia. Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä ja ehkäisevässä päihdetyössä. Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja. Kyselyn tulokset johtavat kohdennettuihin jatkotoimenpiteisiin.

Päihdetilannekysely avautuu 1. syyskuuta ja se on avoinna lokakuun loppuun asti. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kyselyn voi tehdä myös ruotsiksi ja englanniksi.

Vantaan päihdetilannekysely 2020:

Suomi: https://webropol.com/s/Paihdetilannekysely-Vantaa-2020

Ruotsi: https://webropol.com/s/Enkat-rusmedelslaget-Vanda-2020

Englanti: https://webropol.com/s/Substance-abuse-situation-Vantaa-2020

Lisätietoa päihdetilannekyselystä:

Kati Tervo, erityissosiaaliohjaaja, päihde- ja mielenterveyspalvelut, ehkäisevän päihdetyön yksikkö, Vantaan kaupunki, puh. 040 593 9202, kati.tervo@vantaa.fi

Julkaistu: 2.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter