Vantaalle kaksi uutta määräaikaista tartuntatautilääkäriä

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 6.10. perustaa kaksi määräaikaista tartuntatautilääkärin virkaa koronaepidemian hallitsemiseksi.

Lautakunnalle selostettiin Hyks-alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelmaluonnoksesta 2021–2025. Hyks-alueen kuntien (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Kirkkonummi ja Kauniainen) sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelma on valmisteltu tukemaan alueen kuntien yhteistyötä erityisesti erikoissairaanhoidon palveluissa.

Uudistetussa järjestämissuunnitelmassa keskeisiksi strategisiksi painopisteiksi on valittu kestävä talous, lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut, kiireellinen vastaanottotoiminta ja yhteispäivystys, integroivat digitaaliset ratkaisut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon digitaalisten ratkaisujen kehittäminen kokonaisuutena.

Selostus kuultiin myös tulevaisuuden sotekeskus ja rakenneuudistus -hankkeesta.

Alkuperäisellä asialistalla ollut suun terveydenhuollon asiakasmaksujen korotusten käsittely siirrettiin myöhempään ajankohtaan, koska kaikki suunnitelmissa olevat kaupungin tuottavuus- ja kasvuohjelmaan liittyvät sosiaali- ja terveydenhuollon toimenpiteet käsitellään samalla kertaa.

Tutustu kokouksen asialistaan ja liiteaineistoihin.

Julkaistu: 6.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter